Dijeta dr. Bormental

Dijeta dr. Bormentalsa patentirana je 2001. godine i od tada se koristi u specijaliziranim Bormental klinikama za borbu protiv prekomjerne težine. Ovo je zajednički projekt nutricionista i psihoterapeuta, koji je od samog početka izazvao puno polemika i oprečnih mišljenja.

Tehnika dr. Bormentalna kombinira kalorijsko ograničenje i psihološke prakse koje uklanjaju uzroke prejedanja. Zagovornici sustava mršavljenja Bormenthal navode da je za gubitak kilograma potrebna jasna motivacija i pozitivan psihološki stav.

U Bormental klinikama se održavaju treninzi koji pomažu u rješavanju psiholoških problema, smanjenju apetita i poticanju želje za gubitkom kilograma. Zahvaljujući tim treninzima razvijaju se zdrave prehrambene navike.

Oni koji žele smršavjeti ovom dijetom, kalorije će morati brojati u posebnom dnevniku. Preporučeni dnevni unos kalorija je 1000-1200 kcal. Ne postoje stroge zabrane za bilo koji proizvod, glavna stvar je ne prijeći navedene granice. Zagovornici prehrane kažu da se time uklanja stres zbog napuštanja omiljene hrane, što se često događa i s drugim dijetama.

Dijeta dr. Bormentalenta predviđa pet do osam obroka dnevno u intervalima ne većim od pet sati. Večera treba biti najkasnije četiri sata prije spavanja.

Posluživanje hrane odjednom - ne više od 200 g. Poželjne metode kuhanja su kuhanje, prženje, pečenje, parenje.

Gubitak kilograma na dijeti dr. Bormentala je nepoželjna tjelovježba, umjesto toga, preporučuje se podvrći se fizioterapiji radi zatezanja kože i oblikovanja tijela. Ako ne možete izbjeći fizičke napore, dnevna stopa kalorija povećava se za 200.

Vaganje se vrši svaki tjedan.

Dijeta dr. Bormentalsa omogućuje svakodnevno planiranje jelovnika. Da biste to učinili, trebate opskrbiti kuhinjskim vagama i pronaći Bormental tablicu kalorija.

Prvo se sastojci izvažu za kuhanje i kalorije svakog od njih bilježe, a zatim se izračunavaju ukupne kalorije jela. Sljedeća faza je izračunavanje kalorijske vrijednosti jednog obroka i njegovo fiksiranje u Bormenthalovom dnevniku. Broj kalorija vrši se za svaki obrok koji je zakazan za dan.

Trajanje Bormental dijeta određuje se pojedinačno, uzimajući u obzir početnu težinu, prirodu rada i karakteristike tijela koje gubi kilograme. Za određivanje trajanja prehrane može dijetetičar.

Prednosti prehrane dr. Bormental

Gubitak kilograma na dijeti dr. Bormental je u prosjeku 1-3 kg tjedno.

Dijeta ne postavlja stroge granice. Ovo je važno za one koji ne mogu zamisliti dan bez komada torte ili drugih delicija.

Smanjenje uobičajene količine hrane dovodi do smanjenja veličine želuca, što dovodi do smanjenja apetita. Osim toga, formiraju se nove dobre navike, čija je glavna stvar ne prejesti.

Nedostaci i kontraindikacije prehrane dr. Bormental

Glavni nedostatak prehrane dr. Bormentala je neravnoteža. U obzir se uzima dnevni unos kalorija u hranu, ali zanemaren je ispravan omjer bjelančevina, masti i ugljikohidrata, jelovnik odgovara tjelesnom naporu i pojedinačnoj metaboličkoj stopi mršavljenja tijela.

Dijeta nije prikladna za zaposlene ljude, jer za svakodnevno vaganje proizvoda i pripremu jelovnika treba puno vremena, a ne svi imaju dovoljno strpljenja i snage da se povinuju ograničenjima.

Za sportaše i ljude koji redovito vježbaju, ovaj sustav hrane nije prikladan, jer preporučeni unos kalorija nije prihvatljiv za njih.

Dijeta dr. Bormental je kontraindicirana kod dijabetes melitusa, akutnih infekcija i kroničnih bolesti u akutnom stadiju, osoba s hormonalnim i menstrualnim poremećajima i mentalnim poremećajima. Ovaj prehrambeni sustav ne preporučuje se osobama starijim od 65 godina, trudnicama i dojiljama, djeci.

Koji su proizvodi zabranjeni?

Dijeta dr. Bormental ne predviđa napuštanje bilo kakvih proizvoda, ali izgubiti težinu bolje je ne piti alkohol, jer usporava gubitak kilograma. Ponekad je dopušteno počastiti se čašom suhog crnog vina, ali ne više od jednom ili dva puta tjedno.

Potrebno je u prehrani smanjiti udio hrane koja sadrži jednostavne ugljikohidrate (slatkiši, konditorski proizvodi, tjestenine od pšeničnog brašna). Ne upuštajte se u masnu, slanu, dimljenu, kiselu i konzerviranu hranu.

Jelovnik prehrane dr. Bormentala

Primjer izbornika prehrane dr. Bormentala na jedan dan:

Doručak (200 kcal)

Kuhana ili parna pileća prsa (80 g), kuhana heljda (80 g), soja sos (2 žličice), mala rajčica, kolač od meringue (polovica), kava bez šećera.

Drugi doručak (147 kcal)

Schi (300 g), kiselo vrhnje (1 žličica), kruh (2 kriške), marshmallow (polovica), čaj bez šećera.

Kuhani krumpir (150 g), nemasna riba (100 g), kiseli kupus (150 g), marmelada (2 kom.), Čaj bez šećera.

Parena riža (80 g), kuhana teletina (80 g), kiseli umak (2 žlice), korijen (100 g), čokolada (2 kriške), čaj bez šećera.

Kasna večera (200 kcal)

Shchi (300 g), kiselo vrhnje (1 žličica), kruh (1 kriška), banana, nemasni kefir (200 ml).

Korisni savjeti

Savjet 1. Kada dijetalna prehrana Bormentala preporučuje uzimanje vitaminsko-mineralnih kompleksa koje preporučuje liječnik.

Savjet 2. Dnevni unos kalorične hrane ne smije biti manji od 1000 kcal, jer će to samo usporiti gubitak kilograma.

Savjet 3. Dnevno treba piti najmanje 2 litre čiste negazirane vode.

Sustav dr. Bormental uključuje prehranu i psihološki trening kako bi se uklonili uzroci prejedanja.

Načela bormentalne prehrane

Da biste razumjeli bit prehrane, suština Bormenthal dijeta je da se prisjetite nekih njezinih načela.

- Ne bi smjele biti stroge zabrane hrane, Drugim riječima, ako ste htjeli pojesti kolač, možete ga pojesti, ali tada odvojite dnevnu kalorijsku količinu iz te torte. Takvo putovanje omogućuje osobi da ne osjeća psihološku nelagodu, te stoga izbjegava stres, koji može dovesti do sloma i prejedanja. Nakon što organizam primi željenu, njegova središta užitka u hrani daju signal da je potreba zadovoljena i da u skoroj budućnosti neće biti žudnje za takvim proizvodom.

- Dnevna kalorija ne smije prelaziti 1000-1200 kcal, Potrebno je prebrojati kalorije hrane pojedenu u tablici Bormental, a rezultate upisati u dnevnik Bormental koji je slobodno dostupan na Internetu.

- Shema napajanja uključuje najmanje četiri obroka dnevno, u intervalima ne većim od 3,5 do 4 sata.

- Treba se pridržavati sljedećeg kalorijski sadržaj svaki obrok u odnosu na dnevnu normu:

 • doručak - 30%
 • ručak - 10%
 • ručak - 40%
 • večera - 20%
 • dodatna večera 5-10%

- Pijte čistu negaziranu vodu - 2 litre dnevno.

- kad god je to moguće ograničite potrošnju jednostavnih ugljikohidrata u obliku slatkiša, konditorskih proizvoda i tjestenine od viših razreda pšenice.

- Smanjite unos masti, dimljeni, slani, kiseli i konzervirani proizvodi.

- Preferirajte kako slijedi metode kuhanja: kuhanje, pirjanje, pečenje, parenje.

- Porcija po obroku ne smije biti veća od 200 g.

- Porcije je potrebno jesti polako. 30 minuta i ostavite stol s laganim osjećajem gladi.

- Tijekom dijeta bi trebao odustati od alkohola, jer je u stanju usporiti proces gubitka kilograma za tjedan dana.

- Obavezno povećati količinu proteinske hrane (riba, morski plodovi, meso) i povrće s visokim sadržajem vlakana, nezaslađeno voće i mliječni proizvodi s niskim udjelom masti.

- tjedno za vaganje.

- Jaki fizički napor i bavljenje sportom tijekom prehrane nije dobrodošlo, Budući da tijelo djeluje u uvjetima smanjenog broja kalorija i njegovi dodatni izdaci mogu biti štetni. Ako životni stil uključuje svakodnevne posjete teretani, dodajte prehrani 200 kcal.

Kako napraviti individualni izbornik

U izborniku Bormental dijeta svaka osoba pravi sebe. Ne postoje jasne indikacije i dnevno određeni popis obroka i hrane. Pridržavajući se gornjih pravila, uopće nije teško.

Da biste započeli djelovati na ovom sustavu, treba se opskrbiti kuhinjskim i podnim vagama. Sve komponente za pripremu određenog jela prvo se izvažu, a njihove kalorije nalaze se u tablici Bormental, računaju se ukupne ukupne kalorije.

Zatim odaberite porciju koja će se pojesti. Također važi i provodi svoj proračun energije.

Ova brojka bilježi se u dnevniku, što je vrlo zgodan način za brojanje preostalih dnevnica. Za svaki proizvod ili jelo planirano za taj dan, provodi se takav rad i sastavlja se pojedinačni dnevni meni.

Na prvi pogled čini se da je to teško i dugotrajno. Međutim, u praksi sve nije tako zastrašujuće i nakon 3 tjedna pojavljuje se nova navika koja vam omogućuje da ove postupke obavljate s užitkom i praktično na stroju.

Otprilike dnevni izbor jela Bormental

 • 80 grama pilećih prsa kuhanih ili kuhanih na pari (70 kcal)
 • 80 grama kuhane heljde (70 kcal)
 • 2 žličice sojinog umaka (8 kcal)
 • mala rajčica (18 kcal)
 • pola kolača bez meke i kava bez šećera (34 kcal)

 • 300 grama kupusa (63 kcal)
 • žličica kiselog vrhnja (8 kcal)
 • 2 kriške kruha (26 kcal)
 • čaj bez šećera i pola marshmallowa (50 kcal)

 • 150 grama kuhanog krumpira (60 kcal)
 • 100 grama mršave ribe (60 kcal)
 • 150 grama kiselog kupusa (22 kcal)
 • čaj bez šećera i 2 komada marmelade (38 kcal)

 • 80 grama kuhane riže (85 kcal)
 • 80 grama kuhane teletine (80 kcal)
 • 2 žličice kiselog umaka (8 kcal)
 • 100 grama kornikona (21 kcal)
 • čaj bez šećera i 2 komada čokolade (71 kcal)

 • 300 grama kupusa (63 kcal)
 • žličica kiselog vrhnja (8kkal)
 • 1 kriška kruha (13 kcal)
 • banana (60 kcal)
 • 200 grama nemasnog kefira (56 kcal)

Osnovna pravila tehnike

☀ Obavljajte dnevni unos kalorija,

☀ obrok treba izvesti za stolom; jesti u pokretu je štetno,

☀ doručkujte, ručajte i večerajte s užitkom, ne dijelite za stolom vijesti koje evociraju negativne emocije, ne odgajaju djecu za vrijeme večere, ne gledaju filmove, dopušteno je lagan casual razgovor,

☀ broj obroka - najmanje 5 puta dnevno,

☀ svaku žlicu treba žvakati dugo i temeljito, unos hrane treba trajati najmanje 15 minuta,

☀ uzimati vitamin i mineralni kompleks,

☀ između obroka ne smije biti više od 5 sati, posljednja večera treba biti 2 sata prije spavanja, prvi doručak - odmah ili unutar 1 sata nakon buđenja,

☀ možete piti alkohol, ali ne više od dvije čaše vina tjedno,

☀ životinjski protein i nerafinirano biljno ulje trebaju biti prisutni u prehrani,

Dishes Jela od pečenih i pečenih su ukusna, zdrava i nježno djeluju na gastrointestinalni trakt, potražite recepte za niskokalorična jela.

Kontraindikacije

Ova prilično kruta niskokalorična dijeta kategorički se ne preporučuje trudnicama, dojećim majkama, djeci i adolescentima mlađim od 18 godina i starijim osobama.Ne možete smršaviti Bormental s akutnim infekcijama ili kroničnim bolestima u akutnoj fazi. A također pate od dijabetesa (kategorički!) I imaju neredovite menstruacije ili hormonalne poremećaje.

Osim toga, dijeta se ne preporučuje osobama s mentalnim poremećajima (očito zbog poteškoća u prilagodbi).

On je kontraindiciran sportašima, jer dovodi do općeg pada snage i smanjenja mišićne mase.

Ako se odlučite koristiti ovu dijetu - potrebno je konzultirati se s liječnikom!

Međutim, ako mudro pristupite korištenju ove tehnike, dobro razmislivši i izvagajući, tada takva dijeta može dati željeni rezultat bez nanošenja štete vašem zdravlju.

Sustav "Minus 60" Catherine Mirimanova

Kako odabrati korisne proizvode

Proizvodi za mršavljenje proteina

Kalorična hrana i jela

Štetno za proizvode na figuri

Što jesti da izgubim kilograme

Kakva je dijeta dr. Bormental

Sustav mršavljenja, poznat kao Bormental dijeta, razvio je kandidat medicinskih znanosti, psihoterapeut Valery Romatsky. Koncept prehrane je da s bilo kojim ustavom osoba ne može kontrolirati svoju težinu ako ne razumije razlog prejedanja. U ovom slučaju, svaka dijeta će biti iscrpljujuća i dati će samo privremene rezultate. Psihološka komponenta metode Romatsky popraćena je gastronomskim ograničenjima.

Načela prehrane

Centri uživanja hrane u mozgu utječu na ovisnost osobe o hrani. Primjerice, osoba se, samo kad je dobila određenu količinu ukusne hrane, psihološki smiri. Pod utjecajem čimbenika stresa u radu centra za užitak ne uspije - osoba ima stalnu želju jesti ukusnu hranu. Principi na kojima je izgrađena Bormenthal dijeta ublažavaju čovjekovu ovisnost o njegovoj želji da jede ukusno:

 • Važno je točno odrediti koliko kilograma trebate izgubiti.
 • Optimalni dnevni unos kalorija je 1000 kcal, maksimalni 1200 kcal. Brojanje kalorija provodi se svakodnevno, u skladu s tablom Bormental.
 • U prosjeku, za 1 obrok treba uzeti 200 g proizvoda.
 • Svaku porciju treba jesti polako, na kraju prijema pozdravlja se osjećaj laganog osjećaja gladi. Glad i apetit su različite stvari: prvo se osjeća u želucu, drugo - u glavi.
 • Nisu dopuštene zabrane hrane, morate jesti ono što volite. Dijeta može biti hranjiva, ali ne prelazeći dopušteni prag sadržaja kalorija. Jelovnik mora biti uravnotežen i sadržavati sve okuse - slatke, kisele, gorke, slane.
 • Konzumiranje masne, slatke, slane, dimljene, kisele hrane treba biti ograničeno, proteini, povrće, voće - povećati se.
 • Hrana treba biti kuhana, kuhana na pari, pirjana, pečena.
 • Pije se dnevno 2 litre negazirane vode. Pijte vodu da biste utopili glad, nemojte - Romatsky se post ne preporučuje.
 • U vrijeme dijeta treba potpuno odustati od alkohola.
 • U slučaju svakodnevnih posjeta teretani, jogi, Pilates dnevni unos kalorija treba povećati za 200 kcal.
 • Potrebno je provoditi dnevnu kontrolu težine, rezultati zabilježeni u dnevniku.

Energetska vrijednost i kalorije

Važna karakteristika hrane je energetska, odnosno nutritivna vrijednost - količina energije koju tijelo dobije kada uzima 100 grama određenog proizvoda. Ovisi o sadržaju masti, bjelančevina i ugljikohidrata u prehrani, mjereno u kalorijama. Preporučeni broj kalorija po 1 gramu proizvoda (kcal / g):

Kako početi gubiti kilograme Bormental

Cilj Bormental sustava nije samo prehrambena ograničenja, već i razvoj pravilnog odgovora na stres. Potrebno je shvatiti da je hrana izvor energije, a ne užitak ili lijek za sve poteškoće. Prvo morate otkriti uzrok prejedanja, što se često svodi na sljedeće:

 • stres, pod utjecajem kojeg osoba pokušava "iskoristiti" nevolje,
 • neuspjeh jesti, jesti bez osjećaja gladi,
 • uzimanje namirnica koje sadrže masne i ugljikohidrate neposredno prije spavanja.

Opća pravila

Bormentalina dijeta, koju je istoimena klinika patentirala 2001. godine kao neovisna metoda mršavljenja, unatoč nazivu nema niti jednog autora i plod je temeljitog kolektivnog rada više od 50 visokokvalificiranih stručnjaka iz različitih područja medicine. Ova metoda korekcije tjelesne mase nije dijeta u klasičnom smislu, već je zamišljena kao čitav niz mjera mršavljenja, temeljen na modernim dostignućima dijetologije i psihoterapije. Takav višestruki pristup rješavanju problema s prekomjernom težinom uzrokovao je prilično brz razvoj prehrambene tehnike i njezino kontinuirano poboljšavanje, što je omogućilo da se mala tomska klinika, nazvana "Dr. Bormental", razvije u najveću mrežu prehrambenih centara u Rusiji.

Osnovni princip ovog sustava mršavljenja, kao i osnove prehrane i psihološka motivacija, Aleksandar Kondrashov je u knjizi "Dr Bormental. Jer trebate smršavjeti! “, Što je u ovom trenutku potpuno problematično preuzeti besplatno na netu, ali upoznati se s njegovim početnim fragmentom i steći opću predodžbu o nadolazećem putu do vitke figure sasvim je stvarno. Prije svega, stručnjaci klinike za korekciju tjelesne težine dr. Bormenthala nude svojim pacijentima da zapravo mršave, da ne gube na težini, jer vjeruju da značenje ove riječi preciznije definira samu bit dijetalne metode koju promoviraju. Bormental dijeta nije samo preporučena prehrana i način prehrane, već cjelovit proces učenja skladnog prehrambenog ponašanja, koji se na kraju mora naučiti od vitkog i zadovoljnog tijela za sve koji žive u svakome od nas.

Psihološki aspekt Bormental dijeta

U ovom prehrambenom sustavu, ogroman naglasak stavlja se upravo na psihološku komponentu procesa mršavljenja, osmišljenu da educira ljude koji mršave nepokolebljivom vjerom u samu mogućnost mršavljenja i potiče ga da poduzme određene korake u tom smjeru. Stalno živeći okruženi vlastitim visokokaloričnim ovisnostima o hrani i hvatajući bilo kakve pozitivne ili negativne osjećaje raznim delicijama, osoba prima samo imaginarno i brzo prolazno zadovoljstvo, zamjenjujući ih životom punim radosti i avantura.

Hrana kao takva ne donosi potpunu sreću ljudima. Gledajući unatrag, najčešće suprotno, osjećaju krivnju i sram za svaki običan komad torte ili kolača i na podsvjesnoj razini shvaćaju da na taj način nadomještaju samo svoje istinske potrebe i snove koji ostaju neispunjeni cijeli život. Zapravo, svijest i ispunjenje njihovih istinskih želja u smislu promjene vlastitog života često je praćeno unutarnjom napetošću za njih, koja se završava uporabom već poznatih "zalogaja". Tako se u vječnosti formira slika vječnog "debelog čovjeka", koji ne vidi izlaz iz stvorene situacije i ne dopušta samu mogućnost bilo kakvog alternativnog životnog puta.

Čak i čineći neovisne pokušaje gubitka kilograma i eksperimentirajući s različitim dijetama, takva osoba uvijek čeka da se težina vrati na uobičajenu težinu i stoga, na psihološkoj razini, ne može instinktivno konačno spaliti sve mostove koji ga stalno vraćaju u prošlost. Kao i dobivanjem na težini, počevši od percepcije sebe u ulozi cjelovite osobe, svaka bi dijeta trebala započeti unutarnjim restrukturiranjem vlastitog stava prema vlastitom tijelu.

Za učinkovit proces gubitka kilograma i zadržavanje postignute težine u budućnosti, morate se u potpunosti osjećati vitko iznutra i tek tada nastaviti odsjeći sav višak izvana. Kao što pokazuje praksa, to ne mogu svi učiniti pojedinačno, pa u ovom slučaju psihološka pomoć izvana sigurno neće biti suvišna.

Psihološki stručnjaci iz Centra za dijetu Doctor Bormental pružaju specijalizaciju u pružanju takve podrške koja ne samo da pomaže mršavoj osobi da prevlada sve prepreke mršavljenju, nego i jača njegovo povjerenje u unutarnju i vanjsku harmoniju. Temeljni element cijelog programa korekcije mase tijela je „Škola vitkosti„Čiji će program trebati proći prilikom kontaktiranja klinike. Takva škola nije programiranje ili kodiranje, već niz treninga čiji je cilj pomoći u rješavanju različitih točaka daljnjeg rada na vašem tijelu i duhu.

Četiri svakodnevna uzastopna sesija s različitim specijalistima pomoći će vam ući u samu suštinu prethodnog debljanja i ukloniti korijenske uzroke ove situacije iz vašeg života. Glavne preporuke o režimu i prehrani bit će popraćene obukom u različitim tehnikama psiholoških i fizioloških učinaka na vlastito tijelo, što će postati nezamjenjivo sredstvo u borbi protiv prekomjerne težine.

Neki će naučiti meditativnu metodu za smanjenje apetita i povećanje osjećaja sitosti, drugi su dizajnirani za smanjenje želučanog volumena i aktiviranje unutarnjih metabolizam, Uz to, detaljno će se razmotriti vještine antistresnih vježbi, emocionalne opuštenosti i posebne tehnike koje pojačavaju i proširuju osobnu motivaciju za gubitak kilograma. Cilj pete završne nastave u ovoj školi, održanog mjesec dana nakon što je započeo, bit će prilagodba daljnjeg ponašanja u prehrani i trenutna psihološka podrška, kao i provjera promjena u kvaliteti života i nepokolebljiva motivacija za budući rad.

Unos kalorija prema Bormentalu

Prema nutricionističkim stručnjacima iz klinike Doctor Bormental, najbolji alat prehrane u svako doba bio je i ostaje kontrola kalorijskog sadržaja hrane koja je potrebna da bi bila prisutna u životu osobe koja svakodnevno gubi na težini. Samo uz pomoć stalne i brižljive procjene kalorijskog sadržaja sve jedene hrane, možete se odmaknuti od pogrešnih vrijednosti „mnogo / malo“ i prijeći na prehrambeni sustav koji u potpunosti odgovara individualnim potrebama ljudskog tijela.

Proračunavši za sebe dnevni unos kalorija i smanjivši ga na 500 kcal, možete se riješiti viška kilograma bez ozbiljnih ograničenja hrane, jer će u tom slučaju tijelu nedostajati energetske rezerve iz masnih rezervi. Stalno brojeći kalorije, čovjek shvaća samu suštinu procesa regrutacije i gubitka kilograma i uči kontrolirati vlastitu tjelesnu težinu kroz promjene u načinu prehrane i unutarnju formaciju podsvjesnog automatskog "brojača kalorija".

Naravno, u svijetu vitkih ljudi, koji će se morati skrasiti u bliskoj budućnosti, nitko nije opsjednut stalnim proračunom kalorijskog unosa konzumiranih jela, ali dok je u procesu gubitka kilograma i navikavanja na novi režim hranjivih sastojaka, to je jednostavno neophodno. Osoba za mršavljenje morat će naučiti, doslovno i figurativno, odmjeriti svaki pojedljeni komad hrane, vršiti svakodnevne matematičke proračune svog jelovnika i voditi dnevnik hrane.

U principu, u tome nema ništa teško, a znanje stečeno u osnovnoj školi na satovima matematike sasvim je dovoljno.S pravim pristupom, izračunavanje kalorijskog unosa hrane može biti vrlo uzbudljivo i s vremenom će omogućiti utvrđivanje energetske vrijednosti bilo kojeg proizvoda brzinom i točnošću elektroničkog skenera. Samo će takav postupak pomoći da pojedinačno stvorite vlastitu prehranu, omogućujući tijelu da izgubi suvišnu masu. Istodobno, to neće biti moguće nazvati dijetom, jer će to u stvari biti ravnotežna zdrava prehrana.

Uz to, temeljito poznavajući sadržaj kalorija određenog pojedenog obroka, osoba programira vlastiti organizam do njegove apsolutne prerade uz potpuno iskorištenje svih prisutnih kalorija. Razvijena navika ispravnog procjenjivanja hranjivih vrijednosti proizvoda ostat će u dugoročnom pamćenju i pomoći će održavanju tijela u izvrsnom stanju do kraja života.

Odmah treba reći da Bormenthal dijeta nije za lijene, a u nedostatku mogućnosti ili želje svakodnevnog vođenja točnog izračuna kalorijskog sadržaja u proizvodima i naknadnog bilježenja rezultata u dnevnik, bolje je ne pokušavati ga započeti. Približni proračuni ovdje nisu prikladni, jer apsolutno svi uspjesi i neuspjesi u borbi protiv pretilosti stvaraju osnovu za daljnji izračun pojedinačne norme potrošnje hrane. Izračun energetske vrijednosti posuđa treba ući u život na razini refleksa i u njemu se trajno fiksirati. Samo u ovom slučaju metoda mršavljenja koju je predložila klinika Doctor Bormental bit će učinkovita i donijet će dugo očekivane rezultate. Svaki komad hrane koji uđe u usta mora se prethodno izvagati, prenijeti na kalorije i zapisati u dnevnik prehrane.

Naravno, u početku će takva kontrola biti neobična, pa čak i teška, pa se odmah namjestite za naporan rad. Osim dugotrajnoga unošenja kalorija, bit će potrebna pažnja i pažljivost, ali i raspoloživost kuhinjskih vaga na farmi na kojima bi trebalo izvagati sve prehrambene proizvode.

Osim toga, neće biti suvišno izmjeriti sve kuhinjske potrepštine koje se koriste u procesu kuhanja i / ili posluživanja. Saznajte točno koliko šećera sadrži vaša čajna žličica, koliko je kaša u tanjuru, koliko kapela možete napuniti loncem juhe itd. Kad ste jednom napravili takva mjerenja i zapisali ih na početku svog dnevnika, možete ih dodatno koristiti kao dodatnu mjeru kalorijskih sadržaja.

Za izračun prehrambene vrijednosti unosa s hranom nije potrebno koristiti tablicu kalorija Bormenthal. Suprotno tome, kao primarni izvor kalorijskog sadržaja u određenom proizvodu prije svega trebate obratiti pažnju na podatke proizvođača koji se nalaze na originalnom pakiranju. U slučaju kupovine proizvoda na tržištu ili vlastitog uzgoja / hranjenja, dopušteno je uzimati podatke iz bilo kojih pouzdanih gastronomskih izvora s podacima o kalorijskom sadržaju ove hrane.

Daljnji izračun energetske vrijednosti ne bi trebao stvarati probleme, jer će se sastojati od jednostavnih matematičkih operacija. Primjerice, prema podacima na pakiranju u 100 grama borodinskog kruha sadrži 210 kcal, a komad odrezan za doručak težak je 28 g. Pomnožimo 28 na 210 i podijelimo sa 100 (28x210: 100), dobit ćemo 58,8, što je konačni udio kalorija narezan komad kruha.

U sustavu za mršavljenje dr. Bormentala, voda, sol i začini, kao i topli napici bez dodataka, poput kave, čaja i slično, nemaju kalorija, ili, bolje rečeno, zanemaruju ih zbog početnih manjih vrijednosti. Međutim, kada se takvim pićima dodaju šećer, vrhnje i druga punila, njihova se hranjiva vrijednost uzima u obzir bez greške.

U početku jedina poteškoća može biti izračun kalorijskog sadržaja višekomponentnih jela, ali sveukupno, ovaj zadatak je na rame bilo kojoj osobi. Primjerice, u knjizi o Bormental dijeti dato je nekoliko tablica za izračun kalorijskog sadržaja složenih jela, koje pomažu razumjeti ovaj izračun, od kojih je jedan dan u nastavku (tablica za izračun kalorijskog sadržaja borschta).

Karakteristična dijetaKonačna ocjena
Trajanje: pojedinačno
proizvodKalorije u 1 gUkupna težinaUkupne kalorije
kupus0,24500120
repa0,3710037
Luk žarulje0,3010030
krumpir0,90500450
mrkve0,2720054
teletina1,0810001080
Biljno ulje8,99100899
voda025000
ukupno50002670

Kao što se može vidjeti, ukupna masa ovog jela je 5000 grama s ukupnom hranjivom vrijednošću svih proizvoda koji se koriste za njegovu pripremu u 2670 kcal. Ako kalorijski udio podijelimo na masu (2670: 5000), dobivamo energetsku vrijednost 1 g jela, koja je jednaka 0,534 kcal. Pretpostavimo da je 5000 grama boršeta stavljeno u 25 ladica, što znači da će jedna posuda držati (2670: 25) 106,8 kcal. Slično tome, dijeljenjem ukupne kalorijske vrijednosti s brojem određenih obroka - juhe od buče, žlice, komada (ravioli, mesne kuglice) i drugih mjera, izračunava se hranjiva vrijednost ostalih složenih jela.

Potpuno shvativši izračun kalorijskog sadržaja u svojoj prehrani, možete prijeći na sljedeći korak i nabaviti sebi dnevnik hrane, koji je dnevnik, u koji biste trebali pažljivo bilježiti sve podatke o obrocima koji se konzumiraju dnevno. Takvi će zapisi postati nezamjenjivo sredstvo u pripremi individualnog programa mršavljenja i svih sljedećih ponašanja kod prehrane. Oni bi trebali izgledati približno kao tablica (dnevnik prehrane u Bormenthalu) predstavljena u nastavku.

Kad su jeliŠto je jeoKoliko su pojeli
gramaKcal u 1 gUkupno kcal
Doručak 9:00Kaša na mlijeku1201,4168
Meko kuhano jaje1 kom60
narančasta1500,3654
ukupno282
Prvi ručak 12:30
ukupno
Kasni ručak 16:30
ukupno
Večera 20:00
ukupno
samo

Bormentalni kalorijski koridor

Za svakog pojedinca postoji dnevni unos kalorija iz hrane, što je u potpunosti u stanju zasititi tijelo i pružiti mu energiju. Ovaj parametar varira ovisno o spolu, dobi, zdravstvenom stanju, vrsti aktivnosti i drugim manjim čimbenicima. Svakodnevnom konzumacijom takve norme tjelesna težina ostaje stabilna, s povećanjem raste, a sa smanjenjem bi trebala opadati. Ovo je načelo i osnova za mršavljenje prema Bormental i drugim dijetama koji ograničavaju kalorijski unos hranjive prehrane.

Sljedeća formula pomoći će vam da izračunate svoj osobni prosjek potrebnog kalorijskog sadržaja za svoju uobičajenu životnu aktivnost.

Bormental dijeta predlaže svojim sljedbenicima da izračunaju takozvani pojedinačni kalorijski koridor, koristeći vlastiti tim stručnjaka, pridržavajući se koga možete učinkovito i kontinuirano gubiti na težini. Ova metoda, naravno, nije prikladna za brzo mršavljenje, ali za postupno i ugodno ispravljanje tjelesne težine bit će sasvim prihvatljivo.

Kao što praksa pokazuje, najbolji rezultati mršavljenja primjećuju se s dnevnim nedostatkom energije u regiji prosječne vrijednosti 1000 kcal, to jest u hodniku kalorija između 800 kcal i 1200 kcal, međutim takav konstantan nedostatak kalorija vjerojatno može dovesti do gladi. U isto vrijeme, što je veća početna težina osobe koja gubi, to su veće mogućnosti za smanjenje dnevne stope energije. Međutim, prehrambena klinika "Doktor Bormenthal" ne postavlja kruti okvir konzumacije hrane i nudi svojim pacijentima da odaberu sebi ugodne kalorijske granice.

Prema nutricionistima ovog centra za korekciju tjelesne težine, osoba bi se u pogledu hrane trebala osjećati potpuno slobodno i ne osjećati pritisak izvana. Prisila da se pridržava bilo kakvih pragova kalorija neće, jer je izbor puta ka harmoniji čisto osobna i promišljena stvar.Cijena ovog izbora u ovom slučaju bit će stopa gubitka kilograma, koja se, međutim, može prilagoditi tijekom procesa gubitka kilograma.

Za one koji će smršaviti bez podrške stručnjaka, preporuke za maksimalan unos kalorija svode se na stvaranje dnevnog energetskog deficita od 20% pojedinačno izračunatih prehrambenih normi. Minimalni kalorijski prag, koji vam omogućuje da ne prejedete i postupno gubite tjelesnu težinu, u ovom će slučaju biti jednak minus 10%, ali ne manji od 200 kcal. Općenito, zadatak gubitka kilograma svodi se na definiciju vlastite zone ugode u odnosu na dnevne kalorije, što će pružiti mogućnost gubitka kilograma bez nasilja nad tijelom i psihološke nelagode.

Na primjer, s pojedinačnim dnevnim unosom kalorija od 2000 kcal i manjkom energije od 20%, niža dopuštena granica unosa hrane bit će (2000–20%) 1600 kcal, a u slučaju odabira minimalnog kalorijskog praga (2000–10%), to će biti 1800 kcal. Dok se pridržavate prehrane, eksperimentirajte s maksimalnim i minimalnim kalorijskim pragom, zabilježite pokazatelje gubitka kilograma i obratite pažnju na svoje dobrobit, a zatim se zaustavite na varijanti koja vam je prikladnija u svim osjetilima, u rasponu od 1600 kcal do 1800 kcal dnevno.

Naravno, kada se obratite centru za korekciju tjelesne težine, preporuke njegovih nutricionista u pogledu smanjenja dnevnog unosa kalorija u hranu bit će specifične i široke, jer se u ovom slučaju uzimaju u obzir mnoge pojedinačne karakteristike svakog pojedinca. Klinika Doctor Bormental pruža svojim pacijentima maksimalno moguće niže granice potrošnje energije u hrani, omogućavajući im da izgube kilograme najbržim tempom, dok udobnost samog procesa mršavljenja pruža profesionalnu i pravodobnu psihoterapijsku podršku. Zahvaljujući pomoći profesionalaca, niskokalorična hrana, koja se svakodnevno prakticira, lako se podnosi i nije praćena raznim negativnim aspektima koji se ponekad javljaju tijekom gubitka kilograma.

Osnovni principi bormentalne prehrane

Pristup usklađenosti s ovom metodom gubitka težine, a riječima ovih "Bormentalevtsev" - sustava sklada, morate se sa svom odgovornošću i marljivošću, za što biste se trebali upoznati i nastaviti pokušavati ispuniti brojne uvjete navedene u nastavku.

 • Jedite i pijte samo one namirnice i pića, koje kalorije mogu točno računati. Uzmite vremena i truda da unaprijed izračunate hranjivu vrijednost često korištenih jela kako biste se osjećali ugodnije i slobodnije.
 • Uz obavezni dnevni doručak potrebno je izdržati i najmanje 3 pojedinačna obroka tijekom dana (kumulativno najmanje 4 obroka u 24 sata), interval između kojih bi trebao biti najviše 4-4,5 sati.
 • Da biste postupno smanjili unutarnji volumen želuca, prosječni masni udio hrane pojedene odjednom treba biti oko 200 grama i istodobno uključivati ​​najmanje 200 kcal ukupno.
 • Jelo bi trebalo biti ukusno, a s konzumiranom hranom treba postupati s poštovanjem. Potrebno je težiti tome da svi okusni pupoljci koji su odgovorni za slatko / slano i kiselo / gorko sudjeluju u svakom redovnom obroku.
 • Da bi se održao visoki status imunološkog sustava, poboljšala elastičnost mišića i kože, kao i spriječilo moguće propadanje organa, najmanje trećina dnevne hrane mora se sastojati od proteinske hrane (meso, jaja, riba, perad, sir, itd.).
 • Sve namirnice i jela koja karakteriziraju prisutnost brzih ugljikohidrata (proizvodi koji sadrže šećer, proizvodi od brašna, slatko voće / povrće itd.) Pokušajte jesti ujutro (po mogućnosti prije 12:00).
 • Kao postotak, pojedinačno izračunati dnevni unos kalorija tijekom dana treba rasporediti približno ovako: jutro (doručak / drugi doručak) - 35%, dan (ručak) - 40%, večera (popodnevni čaj / večera) - 25%.
 • Svakog dana pokušajte slijediti režim teškog pijenja i koristite samo pročišćenu vodu i prirodna bezalkoholna pića. Dnevna brzina takve tekućine izračunava se iz omjera 30 ml na 1 kilogram dostupne težine i prilagođava se tijekom gubitka kilograma. 30 minuta prije svakog obroka preporučuje se piti oko 200 ml pročišćene vode, koja aktivira probavu, pruža tijelu bolju zasićenost i služi kao upozorenje zatvor.
 • Potpuno odbijajte prihvaćanje alkoholnih i alkoholnih pića, jer oni slabe psihološku kontrolu, aktiviraju središte gladi, izazivaju osjećaj permisivnosti i izazivaju prejedanje.
 • Ni u kojem slučaju ne gladujte, jer produžena pauza nakon posta koja traje više od 5 sati može uzrokovati usporavanje glavnih metaboličkih procesa, što će s vremenom usporiti sam gubitak kilograma ili čak preokrenuti ga. Pod postom se podrazumijeva: pauza između obroka više od 4,5 sati, praksa dana posta, stalno ograničenje dnevne kalorije hrane na 750 kcal i niže, odbijanje jela do doba dana (na primjer, suzdržavanje od hrane nakon 18:00).
 • Do 24:00 sata, nakon čega započinje odbrojavanje novog dana prehrane, u principu možete jesti bilo što, naravno, ako se poštuje utvrđeni minimalni kalorijski prag. U večernjim satima (oko 2 sata prije spavanja) bolje je ne zloupotrebljavati hranu koja je teška za želudac (meso, grah, tjestenina itd.).
 • Najbolji način da zadržite svoje metabolizam u tonu i prisiljavanje ga da sagorije višak masnoće povremeno će mijenjati opskrbu energijom hrane u uspostavljenom kalorijskom koridoru. Pokušajte 2-3 dana jesti, poštujući donju granicu, a sljedeća 2-3 dana izdržati gornji prag, ali nemojte pretjerivati. Zapamtite da se s dijetom uvijek možete pridržavati gornje granične vrijednosti kalorijskog koridora. U suprotnom slučaju (uz kontinuiranu prehranu na donjoj granici), ljudsko tijelo će početi osjećati glad, što će usporiti metabolizam i kao rezultat zaustaviti proces gubitka kilograma.
 • Kad god je to moguće, pokušajte jesti vruću hranu, jer čak i sendvič pun vrućeg napitka (čaj / kava) može zasititi tijelo oko 2-3 sata, a ako istovremeno pijete hladna pića, sličan sendvič ne može osigurati glad 30-40 minuta.
 • U pogledu zasićenosti, razne juhe su vrlo korisne, jer je maksimalni kalorični sadržaj od 100 grama takvih jela 50 kcal, a u prosjeku je oko 37 kcal. Tako tanjur juhe kapaciteta 300 grama može dati osjećaj zasićenosti oko 3 sata. Također u vezi s tim visoko cijenjeno povrće visoke kalorijske vrijednosti na pozadini velikog volumena. Tijekom dijeta pridržavajte se jednog pravila: "Hrana je sve što treba žvakati, a ostalo je delicija." Na primjer, jesti znači jesti kuhani krumpir, a jesti je popiti čašu kefira.
 • Uglavnom, voće treba tretirati i kao deliciju, a jede se otprilike 30 minuta prije glavnog obroka. Treba imati na umu da uporaba voća zajedno s mesnim jelima ili proizvodima od brašna često započinje proces brze fermentacije u crijevima, što se očituje neugodnim senzacijama u želucu i oslobađanjem plinova.
 • Tijekom držanja prehrane, bolje je izbjegavati jesti hranu i / ili jela s takozvanim "balastnim" kalorijskim sadržajem, kojih u modernom kuhanju ima jako puno.Na ovom popisu nalaze se razni slatkiši, jogurti, nektari, jaka pića, energetska pića, pa čak i neka slatka voća koja ne daju poseban osjećaj sitosti, ali uzimaju puno kalorija iz druge hrane. U ovom je slučaju bolje dati prednost mesnom sendviču nego jabuci sa sokom.
 • Zapamtite, na Bormental dijeti apsolutno zabranjena hrana u principu ne postoji, stoga se ne bojte eksperimentirati s različitim kombinacijama hrane i odaberite za sebe najukusnija i najukusnija jela. Prije nego što započnete proces gubitka kilograma, pokušajte temeljito razmisliti o jednom danu svoje buduće prehrane, odaberite omiljenu i hranjivu hranu, pažljivo izračunajte kalorijski sadržaj svih dnevnih obroka i ne zaboravite dodati delikatesu svojoj prehrani. Takva će provjera pomoći u određivanju vaše osobne sklonosti borbi protiv pretilosti u ovom prehrambenom sustavu i identificirati vaše snage i slabosti.
 • Za normalnu asimilaciju hranjivih sastojaka iz hrane i ispravan proces probave potrebno je svaki dan jesti polinezasićene masne kiseline, čiji izvori mogu biti: mali 20-gramski komad masne morske ribe, 1 žlica. l. biljno nerafinirano ulje (po mogućnosti maslinovo ulje) u svom sirovom obliku, na primjer, u salati, 10 grama prvoklasnog maslaca. Pri izračunavanju dnevne kalorijske vrijednosti ovih dodataka se ne uzimaju u obzir, već su svojevrsni poklon sastavljača prehrane.
 • U procesu dijetalne prehrane, zajedno sa svojim liječnikom, trebali biste razmotriti pitanje dodatnog unosa vitamin i mineral složeni (naglasak treba staviti na vitamini grupa B) i gepatoprotektorov, Intenzivnim postupkom odvajanja masnoća, potonji pripravci neophodni su za zaštitu jetrenih tkiva i sprečavanje moguće masna ciroza.
 • Kroz cijelo razdoblje prehrane neće biti suvišno vježbati tjelesne aktivnosti umjerene prirode, međutim, treba izbjegavati značajna opterećenja kad god je to moguće. Najbolje vježbe u ovom slučaju bit će svakodnevne šetnje na svježem zraku ili kupanje u bazenu.
 • Uvijte u naviku da uvijek nosite tabletu s glukozom ili običan komad rafiniranog šećera, koji može postati nezamjenjiv u slučaju hipoglikemijske krize, izazvane naglim padom razine šećera u serumu na pozadini dijetalne prehrane. Kada se dogodi akutni napad slabosti, vrtoglavicahladan znoj glavobolja trebate žvakati tabletu glukoze ili rafiniranu pilulu što je brže moguće i odvojiti malo vremena za odmor u sjedećem ili ležećem položaju. Također treba napomenuti da uporaba zaslađivača može uzrokovati jaku glad, koja ponekad traje i do 90 minuta.
 • U slučaju takozvane dugotrajne „stagnacije“ u procesu gubitka kilograma, možete je pokušati ponovo započeti uz pomoć proteinskih šejkova u tijelu, dodajući na gornji kalorijski prag 200 kilokalorija isključivo proteinske hrane (ribe, mesa, skute, morskih plodova itd.). Dakle, potrebno je jesti 2-3 dana, nakon čega slično vrijeme treba provesti na donjoj granici prehrane. Alternativno, možete prakticirati punjenje bjelančevina (jesti samo visokoproteinske namirnice), u kojima ćete provesti cijeli dan.
 • Da bi se kontinuirano i pažljivo kontrolirala konzumacija hrane, potrebno je svakodnevno bez popuštanja točno izračunati i točno zabilježiti u dnevnik hrane kalorijski sadržaj sve konzumirane hrane i / ili jela. Naučite princip ove prehrane „zamišljeno - prebrojeno - pojeto - zabilježeno“ i slijedite je strogo od 24:00 jedan dan do 24:00 drugi. Uvijek zapamtite da se ne pridržavate kratkotrajne prehrane, ali trajno mijenjate cijeli svoj životni stil, ne samo u smislu prehrambenog ponašanja, već i psihološki percipirajući sebe.

Dopušteni proizvodi

Kao što je spomenuto ranije, vlastitu dnevnu prehranu Bormental dijetom možete oblikovati od bilo koje hrane i jela, uglavnom vodeći računa samo o njihovoj prehrambenoj vrijednosti, koja bi trebala biti unutar izračunatog kalorijskog koridora. Naravno, za izračun svakog redovitog obroka potrebni su vam točni podaci o sadržaju kalorija u određenom proizvodu, a koji se nalaze na pakiranju kupljenog proizvoda ili iz donje tablice, kalorijski sadržaj glavne hrane.

Povrće i zelje

artičoka1,20,16,028 patlidžan1,20,14,524 grah6,00,18,557 Šveđanin1,20,17,737 grašak6,00,09,060 kuhani grašak6,00,09,060 zeleni grašak5,00,213,873 konzervirani zeleni grašak3,60,19,855 rotkva1,20,04,121 nard2,90,00,215 kavijar tikvice1,27,07,497 tikvica0,60,34,624 pržene tikvice1,16,06,788 tikvice iz konzerve0,40,14,922 kapari0,80,12,614 konzervirani kapari2,40,91,724 kiseli kapari2,40,91,724 prženi bijeli kupus1,82,84,249 sušeni bijeli kupus15,01,448,0278 brokula3,00,45,228 kuhana brokula3,00,44,027 smrznuta brokula2,70,44,724 Briselske klice4,80,08,043 Smrznute brisačke mladice4,50,58,436 kiseli kupus1,80,14,419 kohlrabi kupus2,80,010,742 konzervirani kupus1,30,13,623 crveni kupus0,80,07,624 Pekin kupus1,20,22,016 kuhana cvjetača1,80,34,029 pržena karfiol3,010,05,7120 konzervirana karfiol2,50,34,228 krumpir2,00,418,180 kuhani krumpir2,00,416,782 prženi krumpir2,89,523,4192 mladi krumpir2,40,412,461 slatki krumpir (yam)2,00,014,661 sušeni krumpir6,60,371,6298 ljubičasti krumpir2,00,416,072 pire krumpir2,54,214,7106 cilantro2,10,51,923 kukuruz3,52,815,6101 kuhan kukuruz4,12,322,5123 mini kukuruz3,11,621,8114 konzervirani kukuruz3,91,322,7119 zeleni luk1,30,04,619 crveni luk1,40,09,142 kiseli luk0,90,12,819 poriluk2,00,08,233 luk luk1,40,010,441 vlašac2,50,116,872 masline2,210,55,1166 mrkve1,30,16,932 kuhana mrkva0,80,35,025 mrkva žuta1,30,17,233 kisele mrkve1,30,14,526 konzervirana mrkva0,60,13,623 mrkva popržila0,910,28,5127 sušene mrkve7,80,649,2221 krastavci0,80,12,815 Kineski krastavci0,80,12,514 konzervirane krastavce2,80,01,316 kiseli krastavci2,80,01,316 staklenički krastavci0,70,01,810 kiseli krastavci0,80,11,711 masline0,810,76,3115 paškanat1,40,59,247 tikva0,60,14,319 Konzerva od tikvica3,90,02,018 salata od papra1,30,05,327 slatka žuta paprika1,30,05,327 slatka zelena paprika1,30,07,226 slatka crvena paprika1,30,05,327 slatka paprika kisela1,30,14,925 peršin3,70,47,647 peršin (korijen)1,50,610,149 rabarbara0,70,12,513 rotkvica1,20,13,419 bijela rotkvica1,40,04,121 rotkvica zelena2,00,26,532 rotkvica crvena1,20,13,420 crna rotkvica1,90,26,735 repa1,50,16,230 rukolom2,60,72,125 salata1,20,31,312 ledena salata0,90,11,814 friška salata1,50,02,214 repa1,50,18,840 kuhana repa1,80,010,849 repe žute1,50,19,150 konzervirane repe0,90,15,431 sušene repe9,00,656,6254 juha od repe2,75,512,2106 celer (korijen)1,30,36,532 soja34,917,317,3381 soja (klice)13,16,79,6141 soja (suho sjeme)34,917,326,5332 šparoga1,90,13,120 marinirane šparoge1,80,21,515 rajčice0,60,24,220 sunčane suhe rajčice14,13,043,5258 konzervirane rajčice1,10,13,520 kisele rajčice1,70,21,815 kisele rajčice1,10,11,613 cherry rajčice0,80,12,815 rajčice u vlastitom soku1,20,53,624 Jeruzalemska artičoka2,10,112,861 bundeva1,30,37,728 bijeli grah7,00,516,9102 kuhani grah7,80,521,5123 crveni grah8,40,313,793 konzervirani crveni grah6,70,317,499 šparogi grah2,80,48,447 zeleni grah2,00,23,624 konzervirani zeleni grah1,20,12,416 suhi grah21,11,241,4265 crni grah8,90,523,7132 komorač1,20,27,331 hren3,20,410,556 tikvica1,50,23,016 kuhane tikvice0,80,12,513 Ramson2,40,16,535 češnjak6,50,529,9143 leća24,01,542,7284 kuhana leća7,80,020,1111 špinat2,90,32,022 loboda1,50,32,919 endivija1,30,20,317 marelice0,90,110,841 avokado2,020,07,4208 dunja0,60,59,840 trešnja šljiva0,20,06,927 ananas0,40,210,649 konzervirani ananas0,10,114,057 naranče0,90,28,136 lubenica0,60,15,825 banane1,50,221,895 trešnja0,80,511,352 nar0,90,013,952 grejp0,70,26,529 kruške0,40,310,942 guava2,61,08,968 dinja0,60,37,433 medena dinja0,60,37,433 smokve0,70,213,749 carambola1,00,07,031 kivi1,00,610,348 sviba1,00,010,544 Clementine0,90,210,347 vapno0,90,13,016 limuni0,90,13,016 mango0,50,311,567 mandarine0,80,27,533 voće strasti2,40,413,468 nektarina0,90,211,848 papaja0,60,19,248 breskve0,90,111,346 konzervirane breskve0,50,113,797 vještičje metle0,60,26,732 šljive0,80,39,642 ACCA SELLOWIANA1,01,011,049 dragun0,50,315,366 slatka trešnja1,10,411,550 dud0,70,013,652 jabuke0,40,49,847 žutikovina0,00,07,929 brusnica0,70,59,643 stariji0,70,511,473 grožđe0,60,216,865 borovnica1,00,08,235 kupina2,00,06,431 orlovi nokti0,00,07,830 divlja jagoda0,80,47,541 bekovina0,00,07,026 jagode0,80,47,541 brusnica0,50,06,826 ogrozd0,70,212,043 Lemongrass1,00,01,911 malina0,80,58,346 smreka0,00,031,0116 močvarna jagoda0,80,09,828 morska heljda1,25,45,782 oskoruša1,50,110,950 bijela ribizla0,50,28,042 crvena ribizla0,60,27,743 crna ribizla1,00,47,344 borovnica1,10,47,644 pseća ruža1,60,014,051 svježe bijele gljive3,71,71,134 suhe bijele gljive23,46,431,0282 pržene bijele gljive4,611,510,7162 kisele bijele gljive3,00,52,024 svježi šampinjoni4,31,01,027 smrznute šampinjone2,40,03,722 marinirani šampinjoni1,60,20,912 mlijeko svježe1,80,50,816 kisele gljive1,01,80,026 sušene lisičarke22,37,624,2261 svježe gljive kamenica2,50,56,234 marinirane gljive kamenica1,01,50,023 svježi maslac2,40,71,79 kisele marine3,00,51,418 svježe medene gljive2,21,22,817 kisele gljive1,81,00,418 boletus svjež2,30,93,731 osušeni boletus35,45,433,2315 russula svježa1,70,31,417 svježi tartufi5,90,55,351 svježe gljive aspen3,30,53,722 sušene gljive aspen35,45,439,7239 svježe gljive1,90,82,717 poljska gljiva1,70,71,519

Orašasti plodovi i suho voće

kikiriki26,345,29,9551 sušeni kikiriki29,250,210,8611 suhe banane3,91,880,5390 suhe barbice0,00,038,0152 sušene trešnje1,50,073,0290 sušena trešnja1,50,073,0290 orasi15,265,27,0654 sušene kruške2,30,662,6249 sušena dinja0,70,182,2341 grožđice2,90,666,0264 grožđice grožđice2,30,071,2279 suhe smokve3,10,857,9257 pečeni kesteni3,22,233,8182 svježi kesten3,43,030,6166 pinjole11,661,019,3673 kašu25,754,113,2643 pečene kaše17,542,230,5572 sušene brusnice0,11,476,5308 kokosovi orasi3,433,56,2354 sezam19,448,712,2565 suhe marelice5,20,351,0215 mak17,547,52,0505 bademi18,657,716,2645 lješnjaci13,162,69,3653 silovanje30,843,67,2544 sjemenke suncokreta20,752,93,4578 sjemenke bundeve24,545,84,7556 suhe marelice5,00,450,6213 datumi2,50,569,2274 pistacije20,050,07,0556 lješnjak16,166,99,9704 suhe borovnice0,90,772,3309 suhe šljive2,30,757,5231 sušena šipa3,40,021,5110 suhe jabuke2,20,159,0231 osušene goji bobice11,12,653,4309

Žitarice i žitarice

heljda kaša4,52,325,0132 heljda kaša viskozna na vodi3,20,817,190 heljda žitarica Zadra3,03,414,6101 heljda kaša s mlijekom4,22,321,6118 heljde pahuljice9,02,467,0330 griz3,03,215,398 kaša na vodi2,50,216,880 griz10,31,073,3328 zobena kaša3,24,114,2102 kašu na vodi3,01,715,088 kašu na mlijeku3,24,114,2102 krupica12,36,159,5342 zobene mekinje8,04,010,0110 zobene-pahuljice11,97,269,3366 kukuruzno zrno8,31,275,0337 kukuruzne pahuljice6,92,583,6363 bulgur12,31,357,6342 kuhani bulgur3,10,214,183 kuskus3,80,221,8112 kuhani kuskus3,80,221,8112 ječmena kaša3,10,422,2109 ječmena kaša na vodi3,10,422,2109 biserni ječam9,31,173,7320 pšenica klijala7,51,341,4198 pšenične žitarice11,51,362,0316 pšenične mekinje15,13,853,6296 proso kaša4,71,126,1135 proso kaša viskozna na vodi3,00,717,090 bijela riža6,70,778,9344 kuhana bijela riža2,20,524,9116 smeđa riža7,41,872,9337 divlja kuhana riža4,00,321,1100 divlja crna riža4,10,421,0101 riža dugog zrna7,10,778,0365 zlatna riža8,10,478,0349 polirana riža7,01,071,4330 smeđa riža6,34,465,1331 smeđa kuhana riža2,60,922,8110 crvena riža, nepolirana10,52,570,5362 polirana okrugla zrna riže0,10,479,0350 nepolirana kuhana riža2,70,736,0125 kašu od riže2,53,116,097 kašu od riže na vodi1,50,117,478 riža kaša na mlijeku2,53,116,097 rižine mekinje13,420,928,9316 riža žitarica7,02,077,0360 ječmena kaša11,52,065,8310 ječmenu kašu10,01,371,7324 ječmene pahuljice9,83,679,4355 ječmena kaša3,62,019,8111 ječmena kaša na vodi2,30,315,776 ječam kaša s mlijekom3,62,019,8111 ječmena zrna10,41,366,3324 ražene mekinje11,23,232,0221 ražene pahuljice6,43,282,6343 raž (zrno)9,92,255,8283

Brašno i tjestenina

Pšenično brašno 1. razreda10,61,367,6331 pšenično brašno 2. razreda11,71,863,7324 pšenično brašno10,31,168,9334 brašno od cijelog pšenice11,52,255,8298 kikiriki brašno25,047,014,5590 brašno za palačinke10,11,869,7336 grašak od graška21,02,049,0298 heljdo dijetalno brašno13,61,273,7367 brašno od pšeničnih klica33,97,732,8335 zobene mekinje od brašna18,07,145,3320 dijetalna kukuruzna brašna7,21,570,2330 sezamovo brašno45,012,032,0462 laneno brašno36,010,09,0270 dijetalna zobena kaša13,06,864,9369 integralno raženo brašno9,42,355,9280 raženo brašno9,01,073,0325 rižino dijetetsko brašno7,40,682,0371 leće brašno28,01,056,0321 ječmeno brašno10,01,656,1284 tjestenina10,41,169,7337 premium tjestenina10,41,169,7337 kuhana tjestenina3,50,423,2112 mliječna tjestenina11,52,967,1345 tjestenina prvog razreda10,71,368,4335 tjestenina od jaja11,32,168,0345 rezanci12,03,760,1322 rezanci od heljde14,70,970,5348 domaće rezanci12,03,760,1322 rezanci od riže7,00,079,0344 ravioli15,58,029,7245 rižin papir5,80,077,0333 špageti10,41,171,5344 špageti špageti0,00,00,69 rezanci21,72,263,3374 farfalle10,41,171,5344 fettuccini14,14,467,6384 Funchoza0,70,584,0320 agnolotti10,01,171,5344 njoki5,04,825,8160 tijesto10,01,171,5344 palačinke6,112,326,0233 palačinke s gljivama6,79,921,0218 palačinke s crvenim kavijarom12,715,233,7324 palačinke s maslacem8,015,240,6332 palačinke s medom7,213,550,4350 palačinke sa sirom11,418,334,3348 palačinke sa kondenziranim mlijekom8,112,441,7324 palačinke sa kiselim vrhnjem7,116,334,3311 trešnjevi knedle7,60,018,7105 krumpirići4,43,718,5125 sirovi knedle12,04,217,0154 knedle s krumpirom i gljivama6,03,632,0184 palačinke6,37,351,4294 peljmeni11,912,429,0275

Pekarski proizvodi

baguette7,52,951,4262 uštipak16,01,070,0336 dugačak hljeb7,52,950,9264 rezani kruh7,52,950,9264 peciva16,01,070,0336 kalorična lepinja7,39,662,4363 pecivo od mekinja7,81,843,9220 buni kapital8,42,252,8270 pecivo od sezama9,64,259,5320 peciva hamburgera7,04,052,0272 peciva s hot dogovima8,77,560,6339 slatka peciva7,99,455,5339 cheesecake s nadjevom od sira10,012,146,1331 kruh7,90,851,6249 pereca8,23,169,3338 croutons10,19,771,7426 Armenski pita kruh7,91,047,6236 Kavkaška pita8,10,757,1274 raženi kolač8,018,344,2376 matzo10,51,369,9312 Ukrajinska Palyanica7,90,950,2246 knedle5,83,941,9215 knedle od češnjaka8,63,358,8299 pita7,40,849,9242 pletenica sezama7,92,751,5267 pleten mak7,92,751,5267 zeko7,68,856,4334 Moskovska buna7,68,757,2330 krafna5,613,038,8296 đevrek7,910,857,2357 krekeri od bijelog kruha11,21,472,2331 raženi krekeri16,01,070,0336 sušenje maka11,34,470,5372 tacos7,120,858,1467 kukuruzna tortilja5,72,844,6218 pšenična tortilja8,48,354,6327 tortilja od sira6,77,045,0270 Borodinski kruh6,91,340,9208 Bojarski kruh6,91,348,3232 suhi kruh9,02,236,0217 zrno hercules kruha10,15,449,0289 Hercules mliječni kruh10,42,751,6277 senf kruh7,14,848,3269 heljda kruh7,12,545,8228 kruh darnitsky6,61,141,0206 plemeniti kruh9,29,528,8238 rustikalni kruh6,81,241,2203 seljački kruh6,20,940,2193 kukuruzni kruh6,77,143,5266 zobene pahuljice7,13,240,8226 pšenični kruh8,11,048,8242 raženi pšenični kruh8,13,442,2222 raženi kruh6,61,234,2165 mekinje od kruha7,51,345,2227 kruh sa sjemenkama10,510,143,3302 sojin kruh52,01,217,4282 sladak kruh7,50,750,6236 kapital kruha7,01,245,8210 stolni kruh6,91,243,2214 Ukrajinski kruh6,61,239,6198 češnjak kruh20,32,155,5323 ciabatta kruh7,73,847,8262 raženi kruh11,02,758,0310 integralni kruh10,12,357,1295

Bomboni

džem od marelice0,00,062,0236 džem od dunja0,40,270,6273 marmelada od naranče2,60,570,0245 pekmez od jagoda0,20,164,6244 džem od trešnje0,00,064,0256 džem od kruške0,30,270,8273 džem od dinje0,30,144,7197 džem od jagoda0,30,158,0219 džem od smokava0,00,062,0236 džem od jagoda0,30,174,0285 džem od limuna0,00,060,0240 džem od maline0,60,270,4273 džem od mandarine0,70,275,9294 marmelada od heljde0,73,734,4165 pekmez od maslačka0,60,148,0191 pekmez od breskve0,50,066,8258 džem od šljiva0,40,374,2288 džem od borovnica0,40,256,1214 džem od crne ribizle0,60,172,9284 džem od crne čokolade0,40,074,8387 džem od jabuka0,40,368,2265 masni vaflji3,430,264,7539 vafli s voćnim punjenjem3,22,880,9350 ganache4,934,552,5542 bijeli ganache3,937,248,9547 čokoladni ganache4,934,552,5542 hematogen6,03,075,7354 marmelada od naranče0,80,463,0268 džem od banane0,10,059,2215 pekmez od jagoda0,80,759,0250 džem od trešnje0,00,056,5226 džem od jagoda0,00,065,0272 džem od maline0,70,423,9106 džem od mandarina0,30,070,8276 pekmez od breskve0,50,066,8258 džem od šljiva0,40,373,2288 džem od borovnica0,40,253,1214 džem od jabuka0,00,024,0245 narančasta žele2,80,020,388 višnja2,80,014,056 jagoda jelka2,50,015,669 limunova žele2,80,020,388 mliječna mliječ2,71,22,432 jabučna žele2,50,015,669 zefir0,80,078,5304 karamel bombona0,00,196,2362 voćna karamela0,10,192,2357 karamela od čokolade i oraha1,89,286,8420 torta od grožđica6,417,653,6384 raffaello bombon9,347,838,8623 rondo bomboni0,60,098,4405 pečeni slatkiši5,326,965,6523 slatkiše krava2,74,482,4351 slatkiš od kreme7,531,855,8523 slatkiši slatkiši3,710,069,0385 mliječni slatkiši2,74,382,3364 fondant slatkiši2,24,683,6369 voćni bomboni1,68,675,8369 čokoladni bomboni4,039,554,2569 džem0,90,240,3183 slastičarska krema0,226,016,5300 kukuruzne štapiće8,31,275,0325 slatki kukuruzni štapići4,713,082,9467 lukma2,02,175,6380 voćna žele0,40,076,6293 voćna žele u čokoladi1,59,264,2349 kriške marmelade0,00,086,6318 marcipan6,821,265,3479 nugat s bademima i brusnicama6,022,060,0465 orašasti plodovi i kandirano voće nougat6,516,065,0430 nutela tjestenina6,831,056,0530 tijesto0,50,080,8310 Anzac kolačići5,421,453,6415 rustikalni keksi8,126,857,8444 keks kreker11,313,467,1352 maria kolačiće8,78,870,9400 bademovi kolačići7,022,764,7486 zobene kaše6,514,471,8437 pečeni mliječni kolačići7,226,563,0519 kekse s maslacem10,45,276,8458 kolačići od četkica8,83,742,5283 prozračna torta3,116,368,5419 kolač od jogurta7,024,626,1352 kolač carmen2,919,452,8390 kolač od krumpira3,720,047,6355 krem šalica torta1,725,250,9454 eclair torta s vrhnjem3,230,836,2439 pješčana pašteta sa džemom5,921,156,3437 džem marelica0,30,064,0242 džem od kruške0,10,156,8215 džem od šljiva0,60,573,6285 džem od jabuka0,40,040,0190 Tulski medenjak5,86,571,6364 medenjak medenjak5,96,570,5353 tursko oduševljenje0,80,779,4316 puf od sira12,316,543,7376 slame slatko9,16,169,3372 slana slana9,44,567,0347 sochnik10,18,840,5274 ruske za čaj10,02,373,8397 krekeri sa grožđicama8,44,978,5395 krekeri sa šećerom9,54,272,1368 krek krekeri9,79,172,9414 tijesto za knedle7,91,450,6234 kvasac mršav tijesto5,86,449,3274 kratko tijesto6,521,649,9403 svježe tijesto9,03,040,6225 tijesto od đumbira4,82,877,7336 nasjeckano tijesto6,017,240,2304 voće u čokoladi0,815,611,0179 halva11,629,754,0523 suncokretova halva11,629,754,0523 čurčhela5,015,063,0410 mliječni sladoled3,23,521,3126 sladoled od mliječne jagode3,82,822,2123 krem brulee sladoled3,53,523,1134 mliječni orašasti sladoled5,46,520,1157 čokoladni sladoled4,23,523,0138 sladoled od sladoleda3,215,020,8227 sladoled sundae creme brulee3,015,023,0235 sladoled od sladoleda5,218,019,9259 čokoladni sladoled od sunca3,615,022,3236 sladoled3,310,019,8179 sladoled od jagode3,88,020,9165 krem brulee sladoled3,510,021,6186 sladoled od sunca5,513,018,6210 čokoladni sladoled3,510,021,5188 popsicle sladoled3,520,019,6270 asortiman torta4,714,936,1294 banketna torta3,919,545,3367 čarobnjak s monogramom za torte5,012,038,1274 Torta Verona5,019,839,3350 torta vivaldi4,312,852,6340 trešnja vrtna torta3,015,636,2298 jež torta4,125,050,9445 cik-cak torta6,216,837,2311 zimska torta od trešanja3,16,155,5282 zlatna torta za ključeve5,415,049,2357 isabella torta4,618,626,5291 iskušenje kolača7,621,459,9442 kolač od jogurta s brusnicama2,510,135,4240 kolač od torte12,924,935,2416 kolač od kraljevskog oraha7,727,529,5396 krem brulee torta5,413,436,5285 Lenjingradski kolač4,323,657,9454 makov kolač11,437,440,2543 torta od maline6,124,237,8411 maska ​​za tortu4,716,349,7357 kolač od meda6,424,854,7467 kolač od meda6,029,048,9478 kolač napoleon6,442,238,7558 torta tihožitje4,214,748,4341 Othello torta5,915,455,9379 pancho torta5,613,133,5270 torta piramida4,514,034,5284 zapisnik za torte2,617,850,6354 leteći kolač5,724,855,4456 ptičja torta3,017,862,6412 radost kolača3,716,148,5344 torta rajski vrt3,38,743,4264 torta od ruža4,018,159,7404 kolač sa šljivama4,522,731,0346 kolač sa šljivama i suhim marelicama4,522,742,5392 kremasti orašasti kolač2,913,535,3275 torta od kiselog vrhnja s ananasom4,817,540,6339 kolač od kiselog vrhnja s medom3,319,525,8292 kolač od kiselog vrhnja s breskvama4,817,540,6339 kolač od kiselog vrhnja sa suvim šljivama4,817,540,6339 iskušenje kolača4,09,041,2234 torta od torte3,323,858,3461 torta od krem ​​sira3,38,037,6236 trijumf kolača3,915,335,6292 torta od tartufa4,322,631,1345 torta od tartufa s kavom3,727,346,1445 torta od maka s tartufima3,727,346,1445 torta od tartufa s orasima3,727,346,1445 kolač od čokoladnog tartufa3,727,346,1445 crna prinčeva torta5,919,339,4348 Lean kolač od naranče5,58,012,8145 mršav kolač s limunom i malinom5,58,012,8145 mršav kolač s orasima6,29,113,0159 Berry Berry torta5,58,012,8145 čokoladna nagrada3,924,657,9471 čokolade prijatnije8,734,753,5561 čokoladni kitkat6,328,261,1524 čokoladni marš4,418,268,0453 Milka mliječna čokolada5,731,057,6534 čokoladni mliječni put3,616,871,7452 kikiriki orašasti orašasti plodovi10,628,549,8498 čokoladni piknik7,428,856,6504 čokoladne tenisice9,327,954,6507 čokoladni twix5,025,063,0496 Babajevska čokolada gorka8,036,046,8540 Babajevski čokoladni original6,936,052,1552 bijela čokolada4,230,462,2541 bijela čokolada s kokosom7,335,054,6562 gorka čokolada6,235,448,2539 mliječna čokolada6,935,754,4550 čokolada s orasima6,640,949,9580

Sirovine i začini

agar hrana4,00,076,0301 adjika1,03,75,859 anis17,615,935,4337 zvijezda anisa18,016,050,0337 bosiljak2,50,64,327 buillon kocka2,02,04,040 vanilin0,10,112,7288 vanilija1,20,112,5287 karanfil6,020,127,0323 senf5,76,422,0162 kvasac12,72,70,075 ginseng0,00,010,041 kvas sušiti11,02,067,0330 sušeno zelje3,00,024,5210 Zira12,05,032,0112 đumbir1,80,815,880 kamfor0,00,00,0- kardamom10,86,768,5311 curry12,713,825,0352 kečap1,81,022,293 kokosovi čips13,065,014,0592 korijandar1,50,05,025 cimet3,93,279,8261 krumpirov škrob0,10,079,6300 kukuruzni škrob1,00,685,2329 ksilitol0,00,097,9367 kurkuma12,713,858,2325 lovorov list7,68,448,7313 limunska kiselina0,00,00,0- majoneza dijetalna1,420,04,4204 domaća majoneza (spremna)5,358,74,5568 stolno mlijeko za majoneze2,467,03,9627 mažuran12,77,060,6271 bagremov med0,80,071,0288 heather med0,80,081,5329 heljda med0,50,076,8309 Luk med0,60,079,7323 med može0,30,082,4331 suncokretov med1,00,079,0320 silovanje meda0,80,081,5329 cvjetni med0,30,080,1322 muškatni oraščić20,050,07,0556 sušeni origano11,010,321,6306 sušena paprika14,112,854,0282 sirup0,00,378,3296 bijeli papar10,42,142,4296 pimen6,18,750,5263 zeleni grašak2,00,27,940 mljevena crvena paprika0,70,34,621 biber paprika1,40,65,930 grašak crni papar14,73,041,6252 mljeveni crni papar10,43,338,7251 čili papar2,00,29,540 sušeni peršin22,44,421,2276 prašak za pecivo0,10,019,679 ruzmarin3,35,920,7131 šećer0,00,099,7398 vanilin šećer0,00,098,5394 javorov šećer0,10,290,9354 trske šećer0,00,099,4398 granulirani šećer0,00,099,7398 rafinirani šećer0,00,099,9400 šećer od glazure0,00,099,8374 trešnja sirup0,30,164,0256 javorov sirup0,00,167,4260 sirup od jagoda0,20,039,5154 soda bikarbona0,00,00,0- sojine šparoge45,020,020,0440 raženi slad9,81,266,4316 sol0,00,00,0- morska sol0,00,00,0- aioli umak2,086,50,8791 umak od naranče0,64,63,155 roštilj umak0,60,739,4166 umak od gljiva1,24,86,282 curry umak1,423,114,9267 slatko-kiseli umak0,30,839,7167 umak od brusnica0,21,042,2180 luk umak1,36,14,875 mliječni umak2,07,15,284 pesto umak5,045,06,0454 riblji umak2,91,74,843 umak od vrhnja1,95,75,278 soja sos3,50,011,058 tartar umak0,946,07,0464 teriyaki umak5,90,015,589 umak od rajčice1,77,84,580 pikantni umak od rajčice2,50,021,898 umak od kamenica3,50,021,3121 čili umak2,50,330,1120 krušne mrvice9,71,977,6347 timijan (timijan)5,61,710,5101 tkemali5,040,010,0418 kim19,814,611,9333 paradajzna pasta5,61,516,792 Talijansko bilje12,46,526,0259 sušeni kopar2,50,56,340 balzamični ocat0,50,017,088 bijeli vinski ocat0,00,05,914 ocat 9%0,00,03,032 jabučni ocat 3%0,00,02,311 jabučni ocat 5%0,00,00,718 Jabučni ocat 6%0,00,07,214 hmelj suneli5,040,010,0417 sušeni hren3,20,410,556 hren nariban3,20,410,556 narančina korica0,90,13,016 oguliti grejpfrut0,70,26,529 vapnena kora0,90,13,016 limunova korica0,90,13,016 cikorija1,70,24,121 sušeni češnjak16,00,475,0345 kadulja3,70,48,049 šafran11,45,965,4310 zmijina trava1,50,05,025

Mliječni proizvodi

mlijeko 0,5%2,80,54,935 mlijeko 0,7%3,30,74,738 mlijeko 1%3,31,04,841 mlijeko 1,5%2,81,54,744 mlijeko 2,5%2,82,54,752 mlijeko 3,2%2,93,24,759 mlijeko 3,6%2,83,64,762 mlijeko 4,5%3,14,54,772 kobilje mlijeko2,21,05,841 kozje mlijeko3,63,34,868 kokosovo mlijeko1,814,92,7152 svježe kravlje mlijeko2,93,54,762 ovčje mlijeko6,57,74,8110 sojino mlijeko3,31,85,754 obrano mlijeko u prahu33,21,052,6339 punomasno mlijeko u prahu26,025,037,5476 Pečeno mlijeko3,06,04,784 kefir 0%3,00,13,830 kefir 1%2,81,04,040 Kefir 1,5%3,31,53,641 kefir 2%3,42,04,751 kefir 2,5%2,82,53,950 Kefir 3,2%2,83,24,156 vrhnje 9%2,89,04,0107 vrhnje 10% (nemasno)3,010,04,0118 vrhnje 15% (malo masti)2,315,03,6161 vrhnje 20% (srednje masnoće)2,820,03,7205 krema 33% (klasično)2,233,04,0322 kiselo vrhnje 10% (nemasno)3,010,02,9115 kiselo vrhnje 12%2,712,03,9133 kiselo vrhnje 15% (malo masti)2,615,03,0158 kiselo vrhnje 18%2,518,03,6184 kiselo vrhnje 20% (prosječna masnoća)2,820,03,2206 kiselo vrhnje 25% (klasično)2,625,02,5248 kiselo vrhnje 30%2,430,03,1294 kiselo vrhnje 40% (masnoća)2,440,02,6381 ryazhenka 1%3,01,04,240 Ryazhenka 2,5%2,92,54,254 Ryazhenka 3,2%2,93,24,157 Ryazhenka 4%2,84,04,267 Ryazhenka 6%5,06,04,184 kiselo mlijeko 0,1%3,00,13,830 kiselo mlijeko 1%3,01,04,140 kiselo mlijeko 2,5%2,92,54,153 jogurt 3,2%2,83,24,158 kumis3,00,16,341 acidofil 0,1%3,00,13,931 acidofil 1%3,01,04,040 acidofil 3,2%2,83,23,857 acidofil 3,2% slatko2,83,28,677 prirodni jogurt 2%4,32,06,260 prirodni jogurt 3,2%5,03,23,566 voćni jogurt 1,5%3,71,58,963 voćni jogurt 3,2%5,03,28,585 Varenets 2,5%2,82,54,050

Sir i skuta

Adyghe sir18,514,00,0240 Altajski sir26,026,53,5356 Jantarni sir31,010,010,0220 prilog sira24,731,72,0403 brie sir21,023,00,0291 Sir od sira (izrađen od kravljeg mlijeka)17,920,10,0260 Sir sir (ovčje mlijeko)14,625,50,0298 gouda sir25,027,02,0356 Nizozemski sir26,026,80,0352 rustikalni sir10,35,33,0103 domaći sir12,75,04,0113 sir dor plava21,030,00,0354 zeleni sir26,026,53,5356 kiseli mliječni sir31,00,70,3133 kozji sir21,321,70,7290 dimljeni sir od kobasica23,019,00,0271 dimljeni sir27,725,37,3380 Kostroma sir25,226,30,0345 Latvijski sir23,324,10,0316 Maasdam sir23,526,00,0350 Mascarpone sir4,841,54,8412 Moskovski sir26,026,53,5356 mocarela sir18,024,00,0240 mramorni sir24,825,20,0326 parmezan sir33,028,00,0392 topljeni sir16,811,223,8257 čokoladni topljeni sir11,618,525,8311 Poshekhon sir26,026,50,0350 Baltički sir24,625,20,0332 ricotta sir11,013,03,0174 Roquefort sir20,028,00,0337 Ruski sir24,129,50,3363 plavi sir20,029,00,0340 suluguni sir20,024,00,0290 sirovi sir22,023,40,0305 seoski sir18,514,11,5207 feta sir17,024,00,0290 sir Philadelphia5,424,03,2253 cheddar sir23,032,00,0392 Čečen sir19,522,81,9313 Švicarski sir24,931,80,0396 Edam sir24,026,00,0330 prerađeni jantarni sir7,027,34,0289 Yaroslavl sir26,226,60,0350 sira sira18,63,618,2183 glazirani sir8,527,832,0407 sir 0% (bez masti)16,50,01,371 sir 0,1%16,70,12,076 sir 0,6% (malo masti)18,00,61,888 sir 1%16,31,01,379 sir 1.8% (nemasni)18,01,83,3101 skuti sir 11%16,011,01,0170 sir 18% (masnoća)14,018,02,8232 sir 9% (podebljano)16,79,02,0159 albuminski sir11,00,02,052 domaći sir (od mlijeka 1%)17,66,411,3166 tofu skuta8,14,20,673 skuta masa7,123,027,5341

Mesni proizvodi

kuhana svinjetina22,631,60,0375 pržena svinjetina11,449,30,0489 svinjska gulaša22,631,60,0375 svinjska kašica19,47,10,0142 vitka svinjetina19,47,10,0160 svinjska šunka18,021,30,0261 svinjska jetra18,83,60,0108 svinjski jezik14,216,80,0208 svinjski bubrezi13,03,10,080 svinjsko srce15,13,20,089 mljevena svinjetina17,021,00,0263 salo2,489,00,0797 kuhana govedina25,816,80,0254 pečena govedina32,728,10,0384 govedina gulaš16,818,30,0232 goveđa salata20,22,80,0106 goveđa jetra17,43,10,098 goveđi bubrezi12,51,80,066 goveđe srce15,03,00,087 goveđi jezik13,612,10,0163 goveđi mozak9,59,50,0124 mršava govedina22,27,10,0158 mljevena govedina17,220,00,0254 kuhana teletina30,70,90,0131 teleća šunka19,93,10,0108 teleća kaša20,52,40,0105 teleća jetra19,23,34,1124 kuhana janjetina24,621,40,0291 pečena janjetina20,024,00,0320 janjeća gulaša20,020,90,0268 ovčetina šunka18,018,00,0232 janjeći bubrezi13,62,50,077 janjeća jetra18,72,90,0101 ovčje srce13,52,50,082 janjeća mljevena17,023,00,0282 ovčjeg jezika12,616,10,0195 prženi zec25,06,0-155 zečje mljevenje19,57,40,7147 zečja jetra19,010,00,0166 kozje meso18,016,00,0216 slanina23,045,00,0500 šunka22,620,90,0279 punjena svinjska glava12,632,00,5336 pršut22,620,90,0279 jamon34,816,11,3241 mesna pašteta16,423,30,4277 jetrena pašteta11,628,92,5317 pašteta od goveđe jetre18,111,17,0177 govedina gulaš14,117,40,0214 svinjska gulaša13,035,00,0367 kobasice12,332,42,9352

Meso

kuhana kobasica13,722,80,0260 dimljena kobasica28,227,50,0360 dimljena kobasica16,244,60,0466 kobasica sa / sušena24,138,31,0455 dimljena kobasica9,963,20,3608 jetrena kobasica14,428,52,2326 kobasica braon11,328,40,3340 krvna kobasica9,019,514,5274 janjeća kobasica16,019,30,0238 kobasice lovi polupušene27,424,30,0326 goveđe kobasice11,418,21,5215 svinjske kobasice10,131,61,9332 pileće kobasice11,019,02,6226 kobasice mlijeko12,325,30,0277 svinjske kobasice11,830,80,0324 goveđe kobasice10,420,10,8226 pileće kobasice10,822,44,2259 shpikachki10,033,00,0337 kuhana piletina25,27,40,0170 pržena piletina26,012,00,0210 dimljena piletina27,58,20,0184 pileća prsa23,21,70,0114 pileći batak19,38,70,0161 pileća bedra17,315,30,0211 pileća jetra20,45,91,4140 pileće srce15,810,30,8159 kuhani pileći file30,43,50,0153 pileća krila19,212,20,0186 pileće noge16,810,20,0158 mljevena piletina17,48,10,0143 pureća jetra19,522,00,0276 kuhani pureći file25,01,0-130 pečena puretina28,06,0-165 mljevena puretina20,08,00,0161 kuhana patka19,718,80,0248 dimljena patka19,028,40,0337 pečena patka22,619,50,0266 patka jetra15,838,00,0405 kuhana guska19,341,2-447 pečena guska22,958,8-620 guska jetra15,239,00,0412 prepelica18,217,30,4230 fazan18,020,00,5254 lješnjak18,020,00,5254 zamorci20,62,50,0110 grožđa drva18,020,00,0254 golublje meso18,523,80,0294 foie gras11,443,84,7462 omlet9,615,41,9184 omlet od sira16,329,72,6342 pržena jaja11,915,30,7192 jaja u prahu46,037,34,5542 pileća jaja12,710,90,7157 kuhana pileća jaja u vrećici12,711,50,7157 kuhana pileća jaja12,911,60,8160 kuhana pileća jaja12,811,60,8159 guska jaja13,913,31,4185 pureća jaja13,111,70,7165 prepelice jaja11,913,10,6168 patka jaja13,314,50,1185

Riba i morski plodovi

Atlantska inćuna20,16,10,0135 crvena cipela (sultanka)19,43,80,0117 bijela očiju17,52,00,088 svježa beluga21,00,70,0147 kukci u umaku od rajčice17,52,00,088 glavoč17,52,00,088 sušena ružica46,45,50,0235 dimljena ružica31,16,30,0181 vobla svježa18,02,80,097 smeđe alge1,70,68,343 zelene alge1,50,05,025 crvene alge1,50,05,025 morske alge wakame3,00,68,645 darovi morske trave1,50,05,025 Limu morske alge1,70,24,325 spirulina alga4,22,59,979 ružičasti losos20,56,50,0142 Dorado18,03,00,096 grgeč17,52,00,088 lanceta riba16,05,00,0109 crveni kavijar32,015,00,0263 crni kavijar28,09,70,0203 srna bakalara24,00,20,0115 lignja21,22,82,0122 iverak16,51,80,083 sipa16,20,70,879 krstaški šaran17,71,80,087 šaran16,05,30,0112 chum losos22,05,60,0138 cipal21,00,40,0124 sleđica17,17,60,0137 topiti15,44,50,0102 plava rakova18,11,10,087 kraljevski rak18,30,60,084 meso rakova6,01,010,073 rakovi štapići6,01,010,073 Rudd18,33,00,0100 škamp22,01,00,097 tigraste kozice19,20,60,089 bodljikavi jastog17,52,00,088 langoustine20,61,52,4112 djeverika17,14,10,0105 linjak7,01,80,040 jastog18,80,90,590 losos19,86,30,0142 masna riba18,84,20,0112 dagnje9,11,50,050 zmijuljica17,52,00,088 Pollock15,90,90,072 capelin13,411,50,0157 konzervirani morski plodovi10,01,71,361 morska kelj0,85,10,049 navaga16,11,00,073 crvena losos20,38,40,0157 brancin15,31,50,079 riječni brijeg18,50,90,082 omul svjež17,52,0-88 jesetra16,410,90,0163 hobotnica18,20,00,073 hobotnica mini14,91,02,282 lješnjak svjež18,93,00,0102 pelengas18,05,00,084 bakalar17,20,20,071 srna svježa17,52,00,088 plava žuta16,10,9-72 rak20,31,31,097 rapana16,71,10,077 Pollock19,40,90,092 svježi svjež18,612,0-182 dimljena haringa25,45,6-152 sardina20,69,6-169 sardine u ulju24,113,9-221 sardina u umaku od rajčice17,09,91,4162 zvjezdana jesetra17,011,8-160 haringa16,310,7-161 kiseli haring16,512,63,4192 haringa slana19,815,40,0217 losos21,66,0-140 brancin18,03,0-99 rampa24,01,60,0110 skuša18,013,20,0191 som16,88,5-143 scad19,05,0-119 kečiga17,06,1-122 štuka19,20,7-84 surimi15,20,96,899 more crvenperka17,52,00,088 turpija17,83,4-102 srebrni šaran bijeli svježi19,50,90,286 trepang7,30,60,034 bakalar17,70,7-78 tuna riba23,01,0-101 sleđica17,52,00,088 jegulja14,530,5-332 svježe ostrige14,06,00,395 pastrva19,22,1-97 Fugu16,41,60,0108 lipen17,52,00,088 oslić16,62,20,086 sabrefish17,52,00,088 pašteta pašteta12,014,05,3195 sprotni17,432,40,4363 štuka18,40,8-82 Jukola25,05,00,0145 morski jezik10,35,2-88

Ulja i masti

biljno ulje0,099,00,0899 nerafinirano biljno ulje0,099,00,0899 maslac0,582,50,8748 seljački nesoljeni maslac1,072,51,4662 Seljački maslac, soljen1,072,51,4662 margarin s niskom masnoćom0,560,00,7545 vrhnje margarin0,582,00,0745 mliječni margarin0,382,01,0743 kikiriki maslac0,099,90,0899 kakao maslac0,099,90,0899 kokosovo ulje0,099,90,0899 kukuruzno ulje0,099,90,0899 sezamovo ulje0,099,90,0899 laneno ulje0,099,80,0898 bademovo ulje0,090,70,0816 maslinovo ulje0,099,80,0898 orahovo ulje0,0100,00,0899 palmino ulje0,099,90,0899 suncokretovo ulje0,099,90,0899 ulja uljane repice0,099,90,0899 ulja uljane repice0,099,90,0899 sojino ulje0,099,90,0899 rastopljeni maslac0,299,00,0892 čokoladni maslac1,562,018,6642 životinjska mast0,099,70,0897 kruta mast od tijesta0,099,80,0898 mast za kuhanje0,099,70,0897 riblje ulje0,0100,00,0902 rastopljena svinjska mast0,099,60,0896

Bezalkoholna pića

kvasac od kruha0,20,05,227 kola0,00,010,442 cola svjetlo0,00,00,0- kava s mlijekom i šećerom0,71,011,258 kava sa kondenziranim mlijekom0,70,910,955 kava sa kondenziranim mlijekom i šećerom0,60,613,662 limunada0,00,06,426 Mirinda0,00,07,531 Pepsi0,00,08,738 duh0,10,07,029 Fanta0,00,011,748 crni čaj s limunom i šećerom0,20,17,128 crni čaj s mlijekom i šećerom0,70,88,243 energetsko piće0,00,011,345

Sokovi i kompoti

kompot od marelice0,50,021,085 sok od marelice0,90,19,038 kompot od ananasa0,10,114,071 nenad ananasa0,10,012,954 sok od ananasa0,30,111,448 narančasti nektar0,30,010,143 sok od naranče0,90,28,136 sok od lubenice0,60,15,938 sok od banane0,00,012,048 brezov sok0,10,05,824 kompot od grožđa0,50,019,777 sok od grožđa0,30,014,054 kompot od višnje0,60,024,599 trešnjev nektar0,10,012,050 sok od višnje0,70,010,247 sok od šipak0,30,014,564 grejpfrutni nektar0,20,010,444 sok od grejpa0,90,26,530 kompot od kruške0,20,018,270 kruški nektar0,10,18,837 sok od kruške0,40,311,046 sušena jabučna žele0,10,016,366 jabučna žele0,10,123,797 sok od jagoda0,60,47,031 sok od brusnice0,40,311,046 kompot suhog voća bez šećera0,80,014,260 limunov sok0,90,13,016 sok od manga0,00,013,554 mandarinski kompot0,10,018,169 sok od mandarine0,80,38,136 sok od mrkve1,10,16,428 kompot od breskve0,50,019,978 breskvarski nektar0,20,09,038 sok od breskve0,90,19,540 kompot od šljive0,50,023,996 šljive nektara0,10,011,046 sok od šljiva0,80,09,639 sok od rajčice1,10,23,821 sok od bundeve0,00,09,038 kompot od višnje0,50,019,978 kompot od jabuka0,20,022,185 jabučni nektar0,10,010,041 sok od jabuke0,40,49,842

* podaci su na 100 g proizvoda

Potpuno ili djelomično ograničeni proizvodi

Pravila prehrane prema Bormentalu u načelu ne nameću zabrane unosa hrane i prilično su preporučljiva priroda. Konkretno, popis nepoželjnih proizvoda u skladu s ovom prehranom dobiva alkohol i neke vrlo nezdrave obroke za mršavljenje i pretjerano visokokalorične obroke.

Snage i slabosti

U ljestvici dijeta, program mršavljenja Bormenthal nalazi se na 25. mjestu. Da biste razvili i održali motivaciju za gubitak kilograma, prije svega, morate priznati pretilost. Unatoč činjenici da u tome nema ništa sramotno, nema svaka osoba dovoljno hrabrosti da prizna činjenicu. U ovom slučaju, ne bi bilo suvišno potražiti pomoć psihoterapeuta. Liječnik će vam pomoći da se prilagodite na pozitivan način, zbog čega će gubitak težine lakše podnijeti.

 • mogućnost uvođenja promjena u prehrani, sastavljanje pojedinačnog jelovnika,
 • sloboda izbora jela,
 • trajni rezultat
 • nedostatak gladi,
 • smanjivanje želuca,
 • formiranje novih zdravih prehrambenih navika, od kojih glavna nije prejesti.

Pristalice prehrane primjećuju odsutnost stresa uzrokovanog odbijanjem omiljene hrane. Za razliku od drugih metoda mršavljenja (posebno strogih programa koji podrazumijevaju da se pije na jednom povrću, voću, žitaricama ili fermentiranom mliječnom napitku), program Bormental ne sprečava unos visokokalorične hrane: banane, datulje, smokve, grožđice, grožđe. Međutim, mogu se jesti pod uvjetom da dnevni unos kalorija bude oko 1200 jedinica.

Protiv dijeta:

 1. Konstantno brojanje kalorija. To uzrokuje nelagodu, na primjer, u slučaju potrebe za hranom izvan kuće, s čestim poslovnim putovanjima.
 2. Ne univerzalnost sustava. Bormental dijeta predviđa "niskokalorični hodnik", koji ne može izdržati svaka osoba.
 3. Nije kompatibilan s fizičkim naporom. Osobe koje redovito odlaze u teretanu i odlaze na fitness, savjetuju se da pripaze na Dukan dijetu. Proteinski sustav napajanja omogućuje vam da ubrzate mršavljenje, izgradite mišiće i istovremeno se osjećate dobro. Inače, intenzivno vježbanje tijekom Bormental dijeta može dovesti do iscrpljivanja organizma.
 4. Kontraindikacije: mentalni poremećaji, dijabetes, trudnoća i dojenje, akutne, onkološke i kronične bolesti, dob do 18 godina i nakon 60 godina.

Program prehrane dr Bormental nije dopušteno vježbati za ljude koji su imali srčani udar ili moždani udar.

 1. Pogoršanje raspoloženja, performansi i opće vitalnosti, pojava slabosti. Kao rezultat toga, oslabljuje se imunološki sustav, povećava se osjetljivost tijela na virusne infekcije, vjerojatnost anemije, hormonalnih poremećaja i onkoloških bolesti.
 2. Mrljava koža, mršavo mišićno tkivo. Da bi se izbjegle ove neugodne posljedice gubitka kilograma, prema Bormentalu potrebno je podvrgnuti se fizioterapiji, ne treba zanemariti lagane fizičke vježbe. Za održavanje tonusa dermisa korisno je proći spa-procedure, obloge i masaže.
 3. Odstupanja. Kako biste održali tijelo i spriječili nedostatak prehrane, preporučuje se tijekom prehrane konzumirati vitaminsko-mineralni kompleks (Vitrum, Abeceda).

Zapamtite, nakon prelaska s uobičajene prehrane na dijetu, s oštrim ograničenjem hrane s visokim stupnjem ugljikohidrata, tijelo osjeća nelagodu, što se očituje u neiskrenosti. To je normalna reakcija, koja obično prođe za nekoliko dana. Postupno se želudac prilagođava promjenama, nelagoda nestaje.

To se događa u bilo kojoj fazi da težina prestane. U ovom slučaju, ne biste trebali sumnjati u učinkovitost prehrane.To je normalno. Potrebno je nastaviti pridržavati se tehnike, a nakon nekog vremena (5-7 dana) dnevni pljusak preći će iz nule u minus.

Prije nego što krenete na dijetalnu dijetu, preporučuje se podvrći pregledu i konzultirati se s liječnikom radi kontraindikacija.

Tabela kalorne kalemiće na nivou povrća

Dnevni omjer prehrane trebao bi se temeljiti na energetskoj vrijednosti kuhanih jela (a ne sirovih). Upravo je to značajka Bormental tablice.

Prije nego što krenete na dijetu, preporučuje se napraviti jelovnik za 3-4 dana, bilježeći u dnevnik kalorijski sadržaj svakog jela. Dijeta se može prilagoditi na temelju vlastitih sklonosti, koje ne krše temeljna načela prehrane. Prije jela, proizvodi se moraju izvagati.

Radnim danom je naglasak bolji na doručku. Trebao bi sadržavati malu količinu ugljikohidrata. To će poboljšati vaše blagostanje i omogućiti vam da održite visoku aktivnost, barem ujutro. Za ručak se preporučuje jesti proteinsku hranu (meso ili ribu) s povrćem. Kao i doručak, trebao bi biti gust, a večera, naprotiv, lagana. Navečer je poželjnije jesti salatu od svježeg povrća, pečene jabuke, piti jogurt.

Jelovnik za svaki dan

Bormentalna prehrana ne daje jasne smjernice o svakodnevnoj upotrebi namirnica. Gubitak kilograma je njegova prehrana. Za određivanje hranjive vrijednosti jela sve su njegove komponente podvrgnute preciznom vaganju, zatim se kalorijska vrijednost utvrđuje iz tablice i izrađuju se energetski proračuni. Taj se broj bilježi u dnevnik, izračunava se preostala dnevnica.

Uzorak jelovnika za tjedan dana

 • doručak - piletina - 80 g, rajčica - 1 kom, heljda - 80 g,
 • drugi doručak - pola marshmallowa, zeleni čaj bez šećera - 200 ml,
 • večera - pire od mladog krumpira - 100 g, pollock - 150 g, pola crvene paprike,
 • snack - narančasta - 1 kom,
 • večera - govedina, pečena sa zelje - 100 g, kefir 1% - 150 ml, salata od krastavaca i rajčice - 150 g

 • doručak - heljda s mlijekom - 100 g,
 • drugi doručak - nemasni jogurt bez aditiva - 180 ml, kruh s mekinjama - 3 kom,
 • ručak - krastavac - 1 kom, rajčica - 1 kom, juha od kupusa sa svježim kupusom - 200 g, kriška integralnog kruha - 1 kom,
 • grickalica - bademi nisu prženi - 30 g,
 • večera - piletina s povrćem - 200 g.

 • doručak - sir 5% - 100 g,
 • drugi doručak - orasi - 30 g,
 • ručak - kruh od cijelog zrna - 1 kom, riba - 100 g, mrkva - 50 g, kefir 1% - 150 ml,
 • popodnevni zalogaj - sok od rajčice - 180 ml,
 • večera - povrtna mješavina zelenog graška, bijelog kupusa i krastavaca - 100 g, pilećeg fileta - 100 g

Jelo se treba odvijati u opuštenoj atmosferi za stolom. Potrebno je jesti polako (najmanje 15 minuta) kako bi centar za reguliranje gladi mogao odmah dati signal početka sitosti. Inače, ako je u pokretu, nakon što pojede porciju, osoba neko vrijeme neće osjećati (do 20 minuta) koju je pojela. To prijeti povećanjem porcija, što može dovesti do prekida prehrane.

Doručak bi trebao biti u roku od 60 minuta nakon buđenja, a večera najmanje 3 sata prije spavanja. Svaka 2 tjedna dopušteno je popiti čašu prirodnog crvenog suhog vina.

Pravila povratnih informacija i izlaza

Dijeta dr. Bormental smatra se jednom od najučinkovitijih metoda gubitka kilograma. Pristalice niskokalorične dijete tvrde da uspješno mršave bez naknadne regresije. Tijekom prvog tjedna troši se 2-5 viška kilograma, ovisno o pojedinačnim čimbenicima, ustavu i početnoj težini. Nakon toga, "prirodni gubitak" težine odgovara 6-12 kilograma mjesečno. Zajedno s povlačenjem viška tekućine iz tijela smanjuje se oteklina, dermis postaje zdrav.

Pobjeda nad težinom - pravi razlog biti ponosan na sebe. Međutim, radost zbog ovog dostignuća zamračuje pitanje: „Kako vratiti elastičnost koži?“. Dermis ima mogućnost kontrakcije, istezanja. Naravno, višak masnoće ispod kože vrši pritisak na nju.Kao rezultat toga, dermis se proteže, prekrivajući sve nabora. S gubitkom kilograma ne ide nigdje, a propada.

Najproblematičnija područja: prsa, stražnjica, unutarnja bedra, trbuh i ruke. Za uklanjanje mršave kože potrebno je djelovati na nju izvana i iznutra istovremeno. Načini borbe: vodeni postupci, kozmetika, oblozi, masaža, fizička aktivnost, piling i pilingi, obilje pića, uravnotežena dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata.

Nakon gubitka težine (kada postižete željeni rezultat), prije svega trebate popraviti težinu, eliminirajući vjerojatnost njenog povratka. To se može postići stalnim održavanjem novog režima i pridržavanjem osnovnih načela prehrane: zadovoljavajuće, ukusno, korisno, potrebno za mršavljenje. Kad se formiraju ispravne navike, možete glatko povećati dnevnu energetsku vrijednost prehrane za 200-300 kcal. Tako će se tijelo moći zaštititi od stresa i izbjeći vraćanje odbačenih kilograma.

Doktor Bormental inzistira da se razlog pojave viška kilograma nalazi u glavi. Za suočavanje s tim dovoljno je promijeniti stav prema ovoj činjenici: uništiti prethodno utvrđene stereotipe o nepravilnom prehrambenom ponašanju i ukloniti psihološke uzroke prejedanja. Tek nakon potpune svijesti i njihovog uklanjanja, osoba ima priliku kontrolirati navike, apetit, voditi zdrav način života.

Zapamtite, prekomjerna težina nije samo ružan izgled, već i skrivena prijetnja zdravlju. Pretilost je uzrok razvoja mnogih bolesti, posebice ateroskleroze i hipertenzije. Stoga se odluka o početku gubitka kilograma, prije svega, treba temeljiti na očuvanju zdravlja, a tek onda na ljepoti.

Recepti za dijetu

Niskokalorični omjer prema Bormentalu u većini se slučajeva lako podnosi. Glavna stvar je ne promatrati monotoniju u hrani. Jedite li stalno nešto povrća ili voća, ne samo da ne možete postići željeni rezultat, već i narušavati zdravlje. Ljudsko tijelo ne podrazumijeva monotoniju u ishrani. Za pravilno funkcioniranje unutarnjih organa i sustava hranom se moraju osigurati proteini, masti, ugljikohidrati, vitamini, makro- i mikronutrijenti. Štoviše, ako nedostaje bilo koja komponenta hranjivih tvari ili hranjivih sastojaka, zdravlje se pogoršava i zdravlje mu pati. Stoga je važno uravnotežiti prehranu, raznolikost jelovnika jelima od leće.

Recept broj 1 "Povrće ragu s gljivama"

sastojci:

 • kiselo vrhnje - 15 ml,
 • mrkva - 4 komada,
 • rajčica - 2 komada,
 • kuhane gljive - 200 g,
 • Bugarski papar - 3 komada,
 • bijeli kupus ili pekinški kupus - 300 g,
 • luk - 2kom,
 • češnjak - 2 češnja.

 1. Ogulite mrkvu, luk i češnjak.
 2. Izrežite povrće, pomiješajte, pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
 3. Stew inzistiraju 30 minuta. Poslužuje se toplo uz meso ili kašu.

Energetska vrijednost jela je 100 kcal na 100 g.

Recept broj 2 "Juha od patlidžana"

 • mrkva - 1 kom,
 • kuhani crveni grah - 100 g,
 • patlidžani - 150 g,
 • voda - 1,5 l,
 • poriluk ili zelena - 1 kom,
 • krumpir - 3-4 komada,
 • suncokretovo ili maslinovo ulje - 20 ml,
 • lovorov list - 1 kom.

 1. Mrkvu, luk, krumpir i patlidžan ogulite, nasjeckajte.
 2. Vodu donesite do vrenja.
 3. Kuhajte krumpir s grahom 20 minuta.
 4. Luk, patlidžani, mrkva, posipajte biljnim uljem, zaspite u kipućem loncu. Dodajte lovorov list, kuhajte još 10 minuta.

Energetska vrijednost juhe s patlidžanima je 60 kcal na 100 g. Zbog prisutnosti bjelančevina, vlakana i uravnoteženog sastava, jelo dulje vrijeme daje osjećaj zasićenosti tijela.

Bormentalna prehrana je prehrambeni sustav koji su razvili psihoterapeuti i nutricionisti s ciljem sustavnog smanjivanja tjelesne težine. Ova metoda mršavljenja dizajnirana za dugo razdoblje, lako se tolerira u ljudskom tijelu, daje stabilan rezultat. Glavna stvar je biti u mogućnosti brojati kalorije. Raznolika košarica s hranom, s minimalnim brojem zabrana, olakšava proces gubitka kilograma.

Suština Bormental dijeta je smanjiti dnevni unos kalorija na 1200 jedinica. Sedantnim ljudima preporučuje se ograničenje na 1000 kcal dnevno. Da biste izbjegli kršenje prehrane i prekoračenje dopuštene kalorijske vrijednosti dnevnog jelovnika, korisno je imati dnevnik hrane u kojem ćete zabilježiti energetsku vrijednost jela koja se jedu i planiraju za upotrebu. Zahvaljujući tome, bit će moguće stalno nadzirati svoju prehranu.

Da biste postigli maksimalne rezultate, preporučuje se piti čaj u roku od 50 minuta nakon obroka. To će produžiti osjećaj punoće. Maksimalni intervali između obroka ne smiju biti veći od 4,5 sati. Kao međuobrok korisno je koristiti niskokalorično voće (jabuke, jagode, naranča, grejp) ili mliječna pića (kefir, jogurt bez punila, ryazhenka, jogurt).

Osim gubitka kilograma, Bormental dijeta ima brojne prednosti: poboljšava zdravlje, vraća prijašnju aktivnost, lakoću, poboljšava stanje kože, kvalitetu seksualnog života, smanjuje opterećenje na srce i zglobove. Osim toga, gubitak kilograma pomaže povećati samopoštovanje, daje samopouzdanje, eliminira kompleks inferiornosti.

Vitka figura - razlog da se ponosite njihovim postignućima. Nikad nije kasno da krenete na put zdravlju i ljepoti!

Alkoholna pića

rakija0,00,00,5225 viski0,00,00,4235 votka0,00,00,1235 konjak0,00,00,1239 alkoholno piće0,31,117,2242 pivo0,30,04,642 luka0,40,012,0163 rum0,00,00,0220 šampanjac0,20,05,088

* podaci su na 100 g proizvoda

Izbornik Bormenthal dijeta (prehrana)

Bormental dijetu je preporučljivo pripremati individualno, oslanjajući se samo na osobne prehrambene navike, dok pokušava odabrati zdravu i zdravu hranu. Kuhana hrana treba biti ukusna i zadovoljavajuća i istovremeno sadržavati samo količinu kalorija koja će vam u ovom trenutku biti potrebna. Najbolje je da sljedeći tjedan razmislite o vlastitom jelovniku i opskrbite se potrebnim proizvodima unaprijed kako se ne biste našli u situaciji nedostatka izbora, što može negativno utjecati na moral i završiti od stresa.

Dnevno biste trebali prakticirati 4-5 obroka (više) s maksimalnim intervalom od 4-4,5 sati između njih. Obilan režim pijenja obvezan je i treba se temeljiti na upotrebi filtrirane vode. Gladovanje treba izbjegavati bez prestanka, stoga, napuštajući dom duže vrijeme, ponesite sa sobom sendvič / pita s unaprijed procijenjenim udjelom kalorija. Naravno, najvažnija stvar u sustavu bormenthal dijeta ostaje dnevno i bezbrojno brojanje kalorija, bez kojih ova dijeta gubi svaki smisao. Ne zaboravite voditi dnevnik hrane i u nju zabilježiti apsolutno svu hranu koja se pojede dnevno i njezinu energetsku vrijednost.

Ispod je jelovnik obroka za 7 dana u utvrđenom rasponu kalorija od 1000 do 1400 kcal.

Ponedjeljak

stolProizvodi / posuđeKalorični obrok
Prvi doručak
 • dvostruki omlet i čaša soka od naranče.
190
Drugi doručak
 • 50 g badema.
287
ručak
 • 300 grama hash-a.
225
Popodnevni čaj
 • sendvič od sira.
201
Večera
 • 200 g voćne i bobice salate.
220

Ukupna dnevna kalorijska vrijednost - 1123 kcal.

stolProizvodi / posuđeKalorični obrok
Prvi doručak
 • 150 g kaše od riže s 50 g grožđica i 1 žličicom. prirodni med.
307
Drugi doručak
 • tri kriške čokolade i kave s mlijekom.
192
ručak
 • 200 g pilećeg gula s prilogom od 150 g pire krumpira.
370
Popodnevni čaj
 • 250 g lubenice.
68
Večera
 • 250 g kuhanog potplata.
220

Ukupne dnevne kalorije - 1157 kcal.

stolProizvodi / posuđeKalorični obrok
Prvi doručak
 • 50 g skute od sira i 150 g kaše od prosa.
219
Drugi doručak
 • 250 g Cezar salata.
165
ručak
 • 300 g repe i 250 ml kompota od jabuke.
320
Popodnevni čaj
 • 200 g voćne salate s bobičastim sokom.
220
Večera
 • Kriška cjelovitog kruha s čašom kefira.
215

Ukupni dnevni unos kalorija iznosi 1139 kcal.

stolProizvodi / posuđeKalorični obrok
Prvi doručak
 • 200 g heljdine kaše sa čašom mlijeka.
380
Drugi doručak
 • 200 g skute.
310
ručak
 • 150 grama riže s kuhanim kupusom i 200 grama kuhanog bakalara.
246
Popodnevni čaj
 • 20 grama sira.
72
Večera
 • 100 g voćne smjese.
110

Ukupni dnevni unos kalorija iznosi 1118 kcal.

stolProizvodi / posuđeKalorični obrok
Prvi doručak
 • 150 g pilećeg peciva sa gljivama.
432
Drugi doručak
 • 100 g sira.
183
ručak
 • 300 g hodža.
414
Popodnevni čaj
 • 140 grama grožđa.
103
Večera
 • 100 g pilećeg fileta od piletine.
113

Ukupni dnevni unos kalorija iznosi 1245 kcal.

stolProizvodi / posuđeKalorični obrok
Prvi doručak
 • 100 grama kukuruzne kaše.
328
Drugi doručak
 • grejp.
70
ručak
 • 250 g makarona i sira.
352
Popodnevni čaj
 • čaša ryazhenka.
114
Večera
 • 200 g punjenog kupusa s govedinom.
274

Ukupni dnevni unos kalorija iznosi 1138 kcal.

Nedjelja

stolProizvodi / posuđeKalorični obrok
Prvi doručak
 • 100 g palačinki sa džemom.
250
Drugi doručak
 • zelena jabuka i svježa naranča.
121
ručak
 • 300 g kiselih krastavaca i piletine.
250
Popodnevni čaj
 • kruška i čaša mlijeka.
175
Večera
 • lepinja i čaj sa šećerom.
329

Ukupni dnevni unos kalorija iznosi 1125 kcal.

Pileći Manti

 • mljevena piletina - 500 g,
 • luk - 300 g,
 • integralno brašno - 300 g,
 • tikvice - 200 g,
 • sol / začini - po ukusu.

Na toploj vodi (oko 150 ml) zamijesite tijesto od integralnog brašna i ostavite ga da "odmara" ispod filma 10 minuta. Sitno nasjeckajte luk i nasjeckajte tikvice. Zajedno sa svim začinima dodajte ovo povrće mljevenoj piletini i pažljivo ga promiješajte. Iz tijesta s dodatkom mljevenog mesa oblikujte pokrivač trokutastog oblika (okrugli se zbog strukture tijesta možda neće uspjeti) i kuhajte ih 35-40 minuta u dvostrukom kotlu.

Kalorični sadržaj jela od 100 g - 114 kcal.

Lijene Patties

 • tanki pita kruh - 1 kom.,
 • luk - 1 kom.,
 • kiseli kupus - 300 g,
 • maslinovo ulje - 20 ml,
 • sol / začini - po ukusu.

Sitno nasjeckajte luk i malo ga pržite s kupusom, dodajući mu začine. Izrežite pita kruh na 4 jednaka dijela, na njih stavite topli povrtni nadjev i zamotajte u obliku omotnice ili peciva. Ljeto pecivo pržite s obje strane do zlatno smeđe boje.

Kalorijska vrijednost jela od 100 g - 115 kcal.

Fitnes palačinke

 • mlijeko i voda - 500 ml,
 • zobena kaša - 100 g,
 • jaje - 1 kom.,
 • šećer - 1 žlica. l.,
 • sol - po ukusu.

Kombinirajte hladnu vodu s mlijekom i natopite pahuljice zobi u njima. Od dobivene masne kaše skuhajte, ohladite i protisnite kroz sito. Dodajte jaje, šećer, sol i žlicu dobro promiješajte žlicom. Na tavi za pečenje od prstena pecite tanke palačinke.

Kalorični sadržaj jela od 100 g - 95 kcal.

Tikvice s jogurtom

 • srednja tikvica - 2 kom.,
 • Jogurt 1,5% - 250 g,
 • češnjak - 3 zuba.,
 • kopar i peršin - 1 žlica. l.,
 • sol / začini - po ukusu.

Tikvice narežite na male kockice i pomiješajte ih s nasjeckanim peršinom i začinima. Pomiješajte jogurt s nasjeckanim koprom i začinima. Povrće ravnomjerno rasporedite na lim za pečenje folijom i pecite ih na 220 ° C u pećnici 20 minuta. Nakon tog vremena, jelo napunite umakom od jogurta i kuhajte još 10 minuta. Prilikom posluživanja, češnjak narežite na tikvice i ukrasite peršinom.

Kalorični sadržaj jela od 100 g - 40 kcal.

Niskokalorična peciva od kupusa

 • pileći file - 300 g,
 • Kineski kupus - 200 g,
 • rajčica - 80 g,
 • šampinjoni - 100 g,
 • zrnasta skuta - 40 g,
 • paradajzna pasta - 40 g,
 • sol / začini - po ukusu.

Pileći file, rajčice i gljive sitno nasjeckajte i pomiješajte s zrnastom sirom i začinima. Osam velikih listova kineskog kupusa, 2-3 minute, spustite u kipuću vodu. Na listove kupusa stavite mesni nadjev i zarolajte kolutiće kupusa. Pomiješajte paradajz pastu s vodom i namažite je sa svakim punjenim kupusom. U obliku bez ljepljenja 35-40 minuta jelo pecite u pećnici na 200 ° C.

Kalorični sadržaj jela od 100 g - 64 kcal.

U slučaju dužeg kršenja Bormental dijeta i želje da se vratite na dijetu, potrebno je slijediti upute u nastavku, korak po korak.

 • Odbacite paniku i ni u kojem slučaju nemojte sebe kriviti za neuspjeh, jer će takvo ponašanje dovesti samo do sljedećeg stres i novi krug proždrljivosti. Zaustavite se u vrijeme vaganja i mjerenja volumena i koncentrirajte se na glavni zadatak povratka programu prehrane.
 • Za 2-3 dana pažljivo izračunajte i zapišite u svoj dnevnik kalorični sadržaj sve pojedene hrane, ne pokušavajući se strogo ograničiti u hranjivoj prehrani.
 • Prije svakog obroka uzrokovanog apetitom fiksirajte vlastite fizičke senzacije i psihološko stanje u sjećanju i na papiru i tek nakon toga počnite jesti.
 • Nakon nekoliko dana počnite postupno smanjivati ​​kalorični sadržaj hrane koju jedete, neprestano provjeravajući svoje stanje s prethodno zabilježenim unosima u dnevnik. Nemojte odmah skočiti na gornji prag kalorijskog koridora, već svakodnevno smanjujte broj kalorija za oko 100 jedinica iz trenutne prehrane. Odvojite vrijeme, bolje je potrošiti potrebno vrijeme jednom da se vratite u dijetalni sustav nego započeti iznova i iznova. Imajte na umu da je brz prijelaz na prethodno definirani kalorijski koridor bez pomoći nutricionista prepun ponavljanja kvarova.
 • Kad dosegnete gornju granicu pojedinog kalorijskog koridora, počnite nadzirati svoju težinu i volumen i ne brinite o njihovoj privremenoj neusklađenosti sa vašim željama. Od ovog dana dolazi novi krug dijeta, a vaša težina i volumen postaju polazna točka na putu do vitkog tijela.
 • Kako ne biste htjeli ubrzati proces gubitka kilograma, pokušajte isprva jesti isključivo na gornjem pragu vlastitog kalorijskog koridora i tek nakon probuđenog samopouzdanja možete ponovno eksperimentirati s njegovim granicama.

Izvan prehrane

Nakon završetka procesa gubitka kilograma, odnosno postizanja očekivanog rezultata, prije svega trebate trajno popraviti dobivene utege i eliminirati mogućnost povratka viška tjelesne težine. To se može postići na jedini način, naime održavanjem osnovnih načela prethodno prakticirane prehrane i pod stalnom kontrolom kalorijskog sadržaja sve konzumirane hrane. Kada ukorijenite ispravne prehrambene navike u smislu kalorija, možete pokušati glatko povećati dnevnu energetsku vrijednost vaše prehrane za oko 200-300 kalorija tjedno, uz kontinuirani nadzor vlastite težine.

Za i protiv

Stvarčicekontra
 • Potpuna promjena u vlastitom prehrambenom ponašanju u smislu kaloričnog unosa hrane.
 • Visoki rezultati mršavljenja, posebno uz podršku stručnjaka iz klinike Bormental.
 • Nema zabrane upotrebe bilo kojeg proizvoda / posuđa.
 • Unos različitih makronutrijenata i hranjivih sastojaka (vitamina/ minerali).
 • Normalizacija glavnih unutarnjih metaboličkih procesa.
 • Trening u raznim tehnikama koje olakšavaju proces gubitka kilograma.
 • Stalna psihološka podrška i podrška osoblja prehrambenog centra.
 • Trajanje prehrane, ovisno o početnoj tjelesnoj težini, traje najmanje 6-12 mjeseci.
 • Potreba za dnevnim brojem kalorija pojedene hrane i vođenjem dnevnika o hrani.
 • Česta raspada, pa čak i odbijanje prehrane u slučaju pokušaja samostalne njege.
 • Vjerojatnost za razvoj lošeg zdravlja (vrtoglavica, Mučnina, slabost itd.) zbog ograničenja kalorija.
 • Moguće smanjenje imunitet i kao posljedica, povećan rizik od razvoja virusnih i kataralnih bolesti.
 • Prijetnja hormonalnim poremećajima i anemija uz zanemarivanje unosa vitaminsko-mineralnih kompleksa.
 • Osipanje kože i stvaranje strija uz značajno smanjenje težine.

Bormentales dijeta, pregledi i rezultati

Ovaj sustav mršavljenja uključuje ne samo samu dijetu, već i niz tehnika i vježbi koje su potrebne kako bi se osigurala njegova učinkovitost i bezbolna tolerancija. Čitava ova metoda korekcije tjelesne težine zamišljena je na takav način da je bez pomoći stručnjaka prilično problematično uskladiti se s njom i ne može se svaka osoba nositi s njom. Iz tog razloga dijeta dr. Bormentala besplatna, to jest bez kontaktiranja istoimenog prehrambenog centra, ne uspijeva uvijek i stoga ponekad dobiva potpuno suprotnu ocjenu.

Naravno, službena web stranica klinike Doctor Bormental daje izuzetno pozitivne povratne informacije koje su postale tanji na njihov sustav, a to u principu ne čudi. Prema njihovim podacima, u prvom tjednu gubitka kilograma pacijenti centra gube od 2 do 5 dodatnih kilograma, a tijekom sljedećeg mjeseca još 6-12 kilograma.

Nešto drugačija slika pojavljuje se u slučaju želje da se riješite prekomjerne težine bez pomoći profesionalaca. U ovom će slučaju sve ovisiti o snazi ​​volje svake pojedine osobe i njezinoj sposobnosti da se pravilno prilagodi s psihološkog gledišta. U pravilu, većina ljudi samostalno prakticira Bormental dijetu za kratko vrijeme, ali neke posebno ambiciozne ličnosti uspjele su na njoj postići zaista značajne rezultate, izmjerene u desecima kilograma.

 • «… U principu se nikada nisam razlikovao po mršavosti, ali općenito me to nije previše mučilo. Ali u procesu trudnoće i dvije godine nakon nje, moja težina je narasla sa 76 kg na 108 kg. Postalo mi je teško čak se kretati, neprestano me progonila kratkoća daha, počeli su problemi s menstrualnim ciklusom i općenito sam se počeo osjećati starim i bolesnim. U početku sam prolazio kroz razne brze dijete i čak pokušao gladovati, ali težina je tvrdoglavo stajala na svom mjestu. Liječnik mi je propisao lijekove za mršavljenje, ali suprug mi je kategorički zabranio da ih pijem i stavio me u centar za korekciju tjelesne težine dr. Bormenthal. U samo prvih 30 dana sudjelovanja u programu mršavljenja smršala sam 7,5 kg, a tijekom sljedećih šest mjeseci izgubila sam još 17 kg. Bilo je super! Ponekad nije ni povjerovala svojim očima kad je gledala vagu. Ukupno sam za dvije godine uspio smršaviti 36 kg, a težina se drži već godinu dana.»,
 • «… S težinom od 125 kg, nikad nisam bio na dijeti, a nisam ni pokušao smršavjeti nijednom metodom. Ali 2010. godine moj endokrinolog je izjavio da se definitivno moram riješiti 30 kg što je prije moguće. Centar Bormentala nije daleko od moje kuće i ja sam se bez oklijevanja obratio za pomoć. Zahvaljujući specijalistima klinike, te sam kilograme spuštao dovoljno brzo. Ali uglavnom, zahvalan sam im ne na težini, već na ispravnoj instalaciji za moj budući život. Napokon me naučio kako pravilno postavljati prioritete, pomogao mi je da se oporavim od osjećaja krivnje i mnogih kompleksa. Sada se moj život igra bojama, a pred nama su novi horizonti.»,
 • «… Pripadam tim ljudima koji su samostalno promatrali Bormental sustav, ne odlazeći u kliniku. Iako su mi preporučili smršaviti uz pomoć stručnjaka, nisam mogao platiti njihove usluge i nisam htio. Pažljivo sam proučio sve podatke o ovoj metodi na Internetu, lako sam izračunao vlastiti visokokalorični hodnik, posudio kuhinjske elektronske vage i započeo dijetu. Ne mogu reći da se sve dogodilo lako i prirodno, jer sam nekada jeo puno i od srca. A onda sam morao malo jesti i možete reći od usta do usta. Začudo, nakon nekoliko dana primijetio sam da se osjećam puno bolje. Povećala se energija i snaga, trbuh je prestao nateći, a u tijelu se pojavila nešto lakoće. Kao rezultat toga, mjesečno je uzimala 8 kilograma, što je za mene prilično ugodan rezultat. Danas se i dalje držim sustava i konzumiram ne više od 1700 kalorija dnevno. Težina se postupno smanjuje. Dakle, nije potrebno ići u kliniku»,
 • «… Uspjela sam izdržati Bormental dijetsku metodu samo 5 dana, pa čak ni oni nisu bili laki. 6. dana, točno u jutro, počeo sam se osjećati vrtoglavo vrtoglavicu i glavobolju, a kad sam hodao noge su mi počele lupati. Za to vrijeme sam, međutim, smršala 3 kg, ali doslovno sam ih za par dana vratila. Sada sam na drugoj dijeti i osjećam se potpuno normalno. Vjerojatno, takvo smanjenje unosa kalorija nije za mene. Jedino što mi je bilo korisno bilo je izračunati energetsku vrijednost složenih jela, koja i danas koristim»,
 • «… Očito da baš nisam bio sretan s klinikom, naišao sam na šarlatane i prevarante. U djetinjstvu sam imao ozbiljnu psihološku traumu, što je kasnije rezultiralo teškom ovisnosti o hrani. Svaka vrsta minimalnog stresa ili uzbuđenja doslovno me tjera da stalno jedem i puno jedem. 8 godina takvom brzinom donio sam čak 140 kg i više ih nisam mogao tolerirati. Okrenula se u najbližoj klinici Bormental u obližnjem gradu s nadom da će mi profesionalni psihoterapeuti pomoći u mršavljenju. Nisam naučila ništa novo za sebe, ali čovjek može jesti manje dosadno i pogađati za sebe. Prodaje se čista voda i potpuno se potrošilo 10 000 rubalja za takozvano liječenje».

Cijena prehrane

Na konačnu cijenu jelovnika Bormenthal dijeta utječe više faktora različite naravi, zbog kojih nije moguće izvući ni približnu cijenu njenog poštivanja. Na temelju njihovih prehrambenih navika, takav se niskokalorični jelovnik može napraviti za svaku osobu na potpuno drugačiji način. Istodobno, jedan će udovoljiti čak 100 rubalja dnevno, a drugi 500 rubalja dnevno nije dovoljno.

Pogledajte video: Praktična žena - Dr Feelgood- dijeta bez gladovanja (Siječanj 2020).