Kremlj dijeta: prednosti i nedostaci

Kremljska dijeta jedna je od najpoznatijih na svijetu, koju koristi većina žena. Iako su kritike o njoj prilično kontradiktorne, to je ne sprječava da zauzme vodeću poziciju među ostalim dijetama. U današnjoj ćemo publikaciji reći o značajkama "snage Kremlja", kao i razmotriti sve prednosti i nedostatke ove tehnike.

Značajke prehrane

Glavna karakteristika kremljske prehrane od ostatka je maksimalno ograničenje ugljikohidrata u dnevnoj prehrani. A oni uključuju jednostavne ugljikohidrate - šećer i slatkiše i složene - krumpir, žitarice, brašno, tjesteninu. Međutim, sigurno možete pojesti prilično značajne porcije proteinske hrane i masti.

Glavno pravilo kremeljeve prehrane je jesti ne više od 40 grama ugljikohidrata, ako želite smršavjeti i 60 grama ugljikohidrata, ako vam je cilj održati težinu. U ovom slučaju možete jesti bilo koju hranu, uključujući masnu i prženu hranu, ako ne sadrže ugljikohidrate. Smanjenje ugljikohidrata može smanjiti unos kalorija, što doprinosi gubljenju kilograma. Istodobno ne trebate pratiti sadržaj kalorija u hrani.

Jelovnik kremske prehrane

Kremlj dijeta "omogućuje" jesti meso, ribu, sir, jaja, povrće. Glavna stvar je da proizvodi sadrže minimalnu količinu ugljikohidrata. Radi jednostavnije uporabe ove metode ishrane, autori su prehrambene vrijednosti proizvoda pretočili u konvencionalne jedinice: 1 gram ugljikohidrata je 1 konvencionalna jedinica. Istovremeno, prema Kremlju, meso, čak i svinjetina sadrži - 0 jedinica. Ali slastice i sušenje kreću se od 68 do 83.e. U povrću u pravilu sadrži 5 USD na 100 grama proizvoda.

Uzorak jelovnika kremske prehrane za jedan dan u količini od 100 g svakog proizvoda je sljedeći:

 • doručak: kajgana s paprom i rajčicom (10 USD) ili skuti sir i grejpfrut (7,5 USD),
 • drugi doručak: jogurt bez šećera (3,5 USD), mandarina (8 USD),
 • Ručak: povrtno jelo od crvene paprike, luk, patlidžan i kupus (28 USD)

Pridržavati se dijeta preporučuje se od dva tjedna do jednog mjeseca, nakon čega biste trebali napraviti pauzu i, po želji, ponoviti dijetu. Detaljniji izbornik za tjedan, dva ili mjesec možete pronaći na Internetu. A autori jelovnika su mnogi vodeći nutricionisti.

Za i protiv kremeljeve prehrane

Pa, razmotrimo glavne prednosti i nedostatke Kremljeve prehrane i sličnost rezultata.

 • Kremlj ne pripada strogim ili krutim dijetama, tako da si možete priuštiti puno različitih jela,
 • zbog isključenja ugljikohidrata iz prehrane moguće je smanjiti kalorijski unos hrane, što doprinosi gubljenju kilograma,
 • Tehnika ne zahtijeva brojne kalorijske proračune i poštivanje prehrane.

Gubi se težina zbog smanjenja prosječnih dnevnih kalorija eliminacijom jednostavnih i složenih ugljikohidrata. Međutim, uz sve prednosti kremeljeve prehrane, ona ne odgovara svima, pa razmotrimo glavne nedostatke takve prehrane.

 • jesti masnu i prženu hranu, što nije zdrava prehrana,
 • čak i mala količina masti koje je dopušteno konzumirati na Kreml dijeti povećava kalorični sadržaj u dnevnoj prehrani, što ograničava upotrebu druge zdrave hrane,
 • Na meniju je dovoljna količina hrane s visokim kolesterolom,
 • smanjenje konzumacije voća i povrća negativno utječe na zdravlje, posebno na rad probavnog sustava,
 • Dijeta je kontraindicirana osobama s bolestima bubrega, jetre i probavnog sustava.

Ukratko, sa sigurnošću se može reći da kremljska dijeta nije za sve. Stoga preporučujemo da obratite pozornost na pravila zdrave prehrane i smršavite, bez štete zdravlju.

Osobno mišljenje

Boris Grachevsky:

- Dobro se odnosim prema dijetama, ali ... Prošao sam cijeli krug, sjedio na raznim dijetama - po krvi, grupi, boji. Tada sam shvatio da je najbolja dijeta teretana. Što i sve što želim. I, naravno, potrebno je ograničiti sebe u prehrani: prestanite jesti masno, brašno, ograničiti slatko koliko god je to moguće. Općenito, tu se može puno zaustaviti.

Za i protiv, kontraindikacije

Kao i svaka dijeta, i Kremlj ima svoje pozitivne i negativne strane:

Prednosti Kremlj dijeta su u tome što u pravilu učinkovito pomaže u smanjenju težine. Također, ograničenje ugljikohidrata u prehrani dovodi do poboljšanog stanja kože. Pravila prehrane ne govore da trebate gladovati. Kremljeva dijeta omogućit će, ne uloživši previše napora, pravilan način prehrane za ovaj prehrambeni sustav bez ugrožavanja ukusa, jer ima dovoljno dozvoljene hrane.

Štetno jesti na Kremljevoj dijeti bit će oni koji imaju kontraindikacije povezane sa zdravljem. Ne biste trebali ići na Kremlj dijetu za osobe s kroničnim bolestima bubrega, srca, krvnih žila, onima koji pate od dijabetesa, gastritisa i čira na želucu, druga je kontraindikacija trudnoća i dojenje.

Glavne faze kremljske prehrane

Glavne faze prehrane, koje se mogu povezati s vremenskim intervalima, su sljedeće:

 • Početna faza. 2 tjedna. Dnevno je dopušteno jesti ugljikohidrate u količini ne većoj od 20 grama.
 • Koliko će trajati drugi stadijum, ovisi o tome kako će s gubitkom kilograma izgubiti težinu. U pravilu, ova faza traje od 4 do 6 tjedana. Svaki tjedan svojoj prehrani možete dodati oko 5 grama ugljikohidrata, postupno dostižući 40 grama. Ako osoba primjećuje stalno smanjenje tjelesne težine "pod takvim uvjetima", možete prijeći na sljedeću fazu.
 • U ovoj fazi dodaju se ugljikohidrati u količini od 10 grama tjedno. No, važno je znati da čak i na kraju prehrane dnevna stopa ugljikohidrata ne smije prelaziti 60 grama.
 • Izlaz iz prehrane trebao bi biti gladak: morate sačuvati rezultat, koji se pojavio na dijeti, i pratiti količinu ugljikohidrata u hrani u razumnim granicama.

Za zdravu osobu općenito, učinci ograničavanja unosa ugljikohidrata bit će samo dobri: gubitak kilograma, poboljšanje stanja kože, a takva prehrana snižava razinu "lošeg" kolesterola. Potrebno je samo, postigavši ​​rezultat, podržati ga, poštujući režim pravilne prehrane, baviti se redovitim fizičkim aktivnostima.

Pogledajte video: MONDO: Parkiraj i bicikliraj (Studeni 2019).

Loading...